Cea mai recentă descoperire făcute de oamenii de știință în spațiu. A fost observat pe cer cu ajutorul telescopului Webb
Publicat pe 18.04.2023 la 11:00 Actualizat pe 18.04.2023 la 11:02
Dacă în urmă cu doar o lună, specialiștii NASA au capturat, cu ajutorul telescopului spațial James Webb, o stea care se afla pe punctul de a exploda, iată că, acum, aceeași aparatură performantă a surprins imaginile momentului cu o strălucire în infraroșu ce conține lumina a peste un trilion de sori.
- O nouă descoperire făcută de oamenii de știință în spațiu
- S-a observat pe cer cu ajutorul telescopului Webb
În urmă cu puțin timp, un alt moment special a putut fi observat în spațiu. Experții NASA au precizat că lumina declanșată în infraroșu are puterea conține a peste un trilion de sori.
O nouă descoperire făcută de oamenii de știință în spațiu
O explozie stelară a fost surprinsă, în urmă cu puțin timp, de telescopul spațial James Webb. Concret, evenimentul a fost provocat de ciocnirea a două galaxii spiralate. În urma acesteia s-au format stele.
Așadar, galaxiile care s-au ciocnit sunt cunoscute sub numele de Arp 220. Acestea au generat o strălucire în infraroșu care conține lumina a peste 1 trilion de sori. Cu toate acestea, Galaxia Calea Lactee are o luminozitate care este echivalentă cu aproximativ 10 miliarde de sori.
S-a observat pe cer cu ajutorul telescopului Webb
Mai exact, Arp 220 se află la 250 de milioane de ani lumină distanță de Pământ. Aceasta se află în constelația Serpens. Astfel, cele două galaxii au început să se ciocnească în urmă cu aproximativ 700 de milioane de ani.
Observațiile recente ale acestei regiuni pline de stele de la alte telescoape au observat caracteristici diferite. Dacă radiotelescoapele au văzut 100 de rămășițe de supernove într-o zonă de mai puțin de 500 de ani-lumină, Telescopul Spațial Hubble a documentat nucleele celor două galaxii originale existente la 1.200 de ani-lumină una față de alta.
Un asteroid se îndreaptă cu viteză spre Pământ
Cele mai recente cercetări NASA, au precizat că un asteroid uriaș se îndreaptă spre planeta Pământ. Meteorul se numește 2023 FM și se apropie de Terra cu o viteză de 15,8 km/s și urmează să fie cel mai mult joi, 6 aprilie 2023.
Stânca spațială măsoară între 120 m și 270 m. Ea ar putea fi mai înaltă decât Gherkinul din Londra, sau dimensiunea a 90 de elefanți.
CITEȘTE ȘI: NASA, anunț important pentru omenire! Un asteroid se îndreaptă cu viteză spre Pământ