Cele mai puternice arme nucleare sunt aduse în Europa! Marea Britanie se pregătește de război: „Într-o anumită locație...”
Publicat pe 27.01.2024 la 15:11 Actualizat pe 27.01.2024 la 15:11
Cele mai puternice arme nucleare vor fi aduse în Europa! Cu atât mai mult, Marea Britanie se pregătește de război! Ce dezvăluiri se fac în unele documente ale Pentagonului. Ministerul Apărării din UK menține o politică de neconfirmare.
- Marea Britanie se pregătește de război
- Cele mai puternice arme nucleare, aduse în Europa
Într-un moment tensionat din punct de vedere geopolitic, Statele Unite intenționează să amplaseze arme nucleare în Marea Britanie pentru prima dată în ultimii 15 ani, avertizând asupra amenințărilor tot mai mari din partea Rusiei.
Marea Britanie se pregătește de război
Potrivit informațiilor obținute de The Guardian de la The Telegraph, ogive de trei ori mai puternice decât cele folosite în bombardamentul de la Hiroshima ar urma să fie dislocate la baza Royal Air Force (RAF) Lakenheath din Suffolk.
Documente ale Pentagonului, consultate de ziar, dezvăluie planuri pentru o nouă facilitate la baza aeriană, marcând o revenire la prezența armelor nucleare pe teritoriul britanic. SUA mai amplasaseră anterior rachete nucleare la RAF Lakenheath, dar acestea fuseseră îndepărtate în 2008.
În timp ce Ministerul Apărării din Marea Britanie menține o politică de neconfirmare sau infirmare a prezenței armelor nucleare într-o anumită locație, se pare că decizia amplasării acestor arme indică o creștere a tensiunilor și preocupărilor privind securitatea în regiune, potrivit stiripesurse.ro
În contextul acestei mișcări strategice, Marea Britanie se pregătește activ pentru un potențial război.
Ce a spus un comandant al armatei britanice
Sir Patrick Sanders, comandant al armatei britanice, a declarat recent că este necesar să se întărească armata regulată de 74.000 de militari cu cel puțin 45.000 de rezerviști și cetățeni, pentru a face față unui posibil conflict. Cu toate acestea, Downing Street a exclus, în mod categoric, orice măsură care implică recrutarea obligatorie, subliniind că serviciul militar va rămâne voluntar.
Apeluri pentru o reevaluare a dimensiunii forțelor armate ale Regatului Unit au venit din partea unor personalități importante, atât din Marea Britanie, cât și din SUA.
Carlos Del Toro, secretarul marinei americane, a solicitat Marea Britanie să-și reevalueze capacitatea militară, având în vedere amenințările actuale.
În timp ce aceste decizii și discuții alimentează speculațiile privind o eventuală intensificare a tensiunilor internaționale, Downing Street susține că Marea Britanie rămâne partenerul preferat al SUA în operațiunile militare, argumentând că puterea militară a țării a fost esențială în sprijinirea acțiunilor împotriva rebelilor Houthi din Marea Roșie.