Cercetătorii americani au făcut o nouă descoperire. Cât timp rezistă particulele de coronavirus în aer. Așa se explică numărul mare de îmbolnăviri
Publicat pe 14.05.2020 la 11:16 Actualizat pe 14.05.2020 la 11:16
O nouă descoperire a fost făcută de cercetătorii americani. Specialiștii au aflat cât timp rezistă particulele de coronavirus în aer.
O nouă descoperire a fost făcută de cercetătorii americani. Specialiștii au aflat cât timp rezistă particulele de coronavirus în aer.
Coronavirusl continuă să facă victime zilnic, iar cel mai mare dușman în această luptă sunt particulele de salivă a unei persoane infectate.
Cercetătorii de la Institutele Naționale de Sănătate și de la Universitatea din Pennsylvania au făcut o nouă descoperire în ceea ce privește transmiterea coronavirusului de la o persoană infectată la una sănătoasă.
Astfel, conform presei internaționale, oamenii de știință au demonstrat că vorbitul timp de un minut generează cel puțin 1000 de astfel de particule care conțin coronavirus, care pot afecta minute în șir o persoană sănătoasă.
Specialiștii au constatat faptul că picăturile și particulele de salivă rămân în aer timp de peste opt minute. Tot acest timp este suficient ca o persoană sănătoasă să inhaleze acele particule cu coronavirus și să devină o persoană infectată.
Pentru acest studiu, cercetătorii i-au cerut unei persoane să repede fraza ”Rămâi sănătos”, într-un mediu cu aer stagnant, apoi, cu un laser au putut observa ce se întâmplă cu aceste particule, după ce ele au părăsit cavitatea bucală a persoanei.
La final, specialiștii au descoperit faptul că particulele mari s-au micșorat și evaporat, însă au rămas în aer peste opt minute, fapt care duce la un număr mare de îmbolnăviri.
Acest lucru se întâmplă mai ales dacă persoană infectată nu poartă mască de protecție. Astfel, persoanele sănătoase se pot îmbolnăvi mult mai repede.