Cercetătorii avertizează: Noul coronavirus, depistat și în sistemul de canalizare

Noul coronavirus, depistat și în sistemul de canalizare © Pixabay

Un nou avertisment în ceea ce privește virusul ucigaș din China a fost lansat de către cercetătorii olandezi. Oamenii de știință au făcut public faptul că au depistat noul coronavirus și în sistemul de canalizare.

În plină pandemie de coronavirus, cercetătorii olandezi vin cu vești îngrijorătoare în ceea ce privește virusul care se răspândește extrem de repede și care face din ce în ce mai multe victime.

Oamenii de știință spun că au depistat virusul COVID-19 în sistemul de canalizare înainte de descoperirea primelor cazuri confirmate ca a fi pozitive. Conform presei internaționale, descoperirea șocantă ar putea fi o metodă de avertizare privind modul de transmitere a virusului COVID-19 în comunități.

Tot specialiștii susțin că descoperirea lor poate ajuta la monitorizarea sistemelor de canalizare. Echipa olandeză de cercetători, condusă de Gertjan Medema, de la Institutul KWR pentru verificarea calităţii apei situat în oraşul olandez Nieuwegein, susține că sistemul de canalizare nu poate fi o cale de transmitere a boli extrem de importantă. Însă, trebuie luată în calcul, mai ales că virusul ucigaș se transmite de la persoanele bolnave și prin excremente.

Cercetătorii au făcut această descoperire, pe data de 5 martie, după ce au depistat factori ai coronavirusulul într-o staţie de tratare a apelor reziduale din Amersfoort, chiar înainte cu câteva zile de a fi raportate primele cazuri de COVID-19.

"Este important să fie colectate informaţii despre apariţia şi situaţia acestui virus în canalizare pentru a înţelege dacă există riscuri asupra angajaţilor din acest domeniu, dar şi pentru a stabili dacă monitorizarea sistemelor de canalizare poate fi utilizată pentru verificarea circulaţiei virusului SARS-CoV-2 în comunităţi. Aceste date pot completa actuala supraveghere clinică, limitată la pacienţii care au boala Covid-19 şi au cele mai severe simptome", explică Gertjan Medema, şeful Secţiei de Microbiologie a Institutului KWR.

De asemenea, aceștia susțin faptul că monitorizarea sistemelor de canalizare poate fi practica care ne avertizează în ceea ce privește apariția sau reapariția virusului ucigaș într-o comunitate.

"Detectarea virusului în canalizare, chiar şi în cazurile în care prevalenţa Covid-19 este scăzută, arată că monitorizarea sistemelor de canalizare poate fi un instrument sensibil pentru depistarea circulaţiei virusului în rândul populaţiei", au mai spus oamenii de știință.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro