Cercetătorii chinezi, noi descoperiri legate de coronavirus. Nu doar plămânii rămân afectați după contactarea virusului. Ce alte organe au de suferit?

Cercetătorii chinezi, noi descoperiri legate de coronavirus © Arhiva

După ce s-a spus că virusul ucigaș Covid-19 afectează grav plămânii, chiar și după tratarea virusului, acum cercetătorii chinezi vin cu noi descoperiri.

O echipă de cercetători din China a ajuns la concluzia că virusul Covid-19 afeactează mai multe organe interne, nu doar plămânii. Medicii au ajuns la această concluzie după ce au efectuat 29 de autopsii ale unor persoane decedate din cauza virusului ucigaș.

Rezultatele studiului care a arătat ce organe afectează coronavirusul a fost prezentat în cadrul unei conferințe susținute la Beijing, de către șeful echipei de cercetători, Wang Guiqiang, potrivit presei internaționale.

Conform medicului chinez, noua tulpină a coronavirusului distruge sistemul imunitar, plâmânii, , duce la apariția unor secreții în tuburile bronhiale, îngreunând astfel respirația, dar afectează și alte organe interne, de care până acum nu se știa.

Wang a precizat că virusul Covid-19 afectează inima, ficatul, dar și rinichii. Echipa de specialiști a făcut această descoperire în urma a 29 de autopsii. Persoanele decedate din cauza coronavirusului le-au fost găsite organele mai sus menționate în diferite stadii de deteriorare.

Aceeași specialiști au mai declarat în cadrul conferinței că din cauza distrugerii sistemului imunitar, pacienții bolnavi de coronavirus devin astfel vulnerabili și la alte infecții bacteorologice și fungice.Contactarea acestor infecții în timp ce pacientul suferă deja de Covid-19 pot duce chiar la deces.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro