China a lansat o aplicație pentru detectarea coronavirusului. Cum se utilizează noua metodă de prevenire

China a lansat o aplicație pentru detectarea coronavirusului. Cum se utilizează noua metodă de prevenire © Arhivă

Virusul ucigaş din China continuă să ia din ce în ce mai multe vieţi. Oamenii sunt disperaţi şi încearcă orice metode de precauţie pentru a se feri de acesta. De aceea, China a lansat o aplicaţie specială, pentru detectarea coronavirusului, potrvit BBC.

Această aplicaţie îi informează pe utilizatori dacă s-au aflat în apropierea unei persoane diagnosticată sau măcar suspectată că ar fi infectată cu virusul ucigaş.

După ce aplicaţie a fost descărcată, se introduce un număr de telefon. Următorul pas pe care utilizatorul trebuie să-l facă este să înregistreze numele şi datele de pe cartea de identitate. În acest fel, fiecare număr introdus în acest detector de contact poate fi utilizat pentru a verifica starea de sănătate a trei persoane.

Ba mai mult, această aplicaţie poate detecta și persoanele aflate în apropierea utilizatorului deja înregistrat în detectorul de contact. Conform guvernului din China, persoanele aflate în promiximitatea acestuia pot fi: persoane care locuiesc în același imobil, oameni care au călătorit cu mijloace de transport în comun cu o altă persoană infectată, colegi de la muncă sau persoane studiază împreună și împart acelaşi spaţiu şi personal medical, membri ai familiei care au bolnavi lângă care au stat.

Bilanţul victimelor a ajuns la un număr uriaş

Chiar dacă oamenii încearcă să se ţină cât mai departe de virus, coronavirusul a luat în total peste 1000 de vieţi.

În ultimele 24 de ore, peste 100 de persoane au fost răpuse de virusul din China.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro