China a raportat 31 de cazuri noi de coronavirus și patru decese. Motivul pentru care autoritățile nu își fac griji

China a raportat 31 de cazuri noi de coronavirus și patru decese. Motivul pentru care autoritățile nu își fac griji © Hepta

După ce, mai multe zile la rând, nu a mai raportat niciun caz nou de coronavirus, China își „întrerupe” șirul norocos. Autoritățile au anunțat că au fost depistate 31 de persoane cu COVID-19 și alte patru persoane au murit. Măsurile de izolare, însă, continuă să fie ridicate, iar chinezii nu își fac griji.

Potrivit CNN, China a anunțat 31 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, la scurt timp după ce raporta mai multe zile consecutive fără niciun nou caz. Dintre aceste noi îmbolnăviri, însă, 30 au fost aduse din afara granițelor, iar niciunul dintre oameni nu provine din provincia Hubei, locul unde se află și Wuhan, orașul unde a și izbucnit pandemia.

China: „Transmitrerea locală a fost practic stopată”

O singură persoană este din China, respectiv din provincia Gansu, din nord-vestul Chinei, care s-a îmbolnăvit prin transmitere locală.

Cele patru decese au avut loc toate în provincia Hubei, care continuă să își ridice măsurile de carantinare și să redeschidă orașele pe care le blocaseră total în lupta cu coronavirusul. Având în vedere că noile infectări continuă să fie persoane sosite în țară din afara granițelor, Consiliul de Stat al Chinei a declarat că transmiterea locală a coronavirusului a fost „practic stopată”.

De la izbucnirea epidemiei, în decembrie 2019, și până acum, China a înregistrat aproape 81.500 de infectări cu COVID-19 și 3.300 de decese, numere care sunt însă contestate de anumite persoane, având în vedere situația gravă din Italia și Spania. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro