China anunță lansarea vaccinului împotriva coronavirusului! 15.000 de voluntari din Arabia Saudită s-au oferit să fie testați
Publicat pe 19.08.2020 la 14:08 Actualizat pe 19.08.2020 la 14:08
Oficialii chinezi au anunțat lansarea vaccinului împotriva coronavirusului. Peste 15.000 de voluntari din Arabia Saudită s-au oferit să testeze medicamentul produs în China.
- Gigantul farmaceutic chinez estimează că vaccinul va fi gata în decembrie 2020.
- Rusia este prima țară care a aprobat un vaccin împotriva coronavirusului.
Compania chineză Sinopharm a anunțat că intră în ultima fază a testelor pentru producerea vaccinului menit să ne imunizeze în fața coronavirusului. După estimările oficialilor, medicamentul va fi gata în luna decembrie a acestui an. Testele finale se vor face cu ajutorul a 15.000 de voluntari arabi, care se oferă să le fie administrată doza de vaccin.
Sinopharm ar putea fi gata de producţie în luna decembrie la un cost de 144 de dolari pentru două doze. Studiile realizate de gigantul farmaceutic arată că varianta de vaccin inactivat presupune două sau trei doze de vaccin pentru a fi eficient împotriva Covid-19. Vaccinurile inactive, care presupun folosirea întregului virus mort, au fost eficiente în cazul bolilor precum gripa sau pojarul, însă nu sunt la fel de eficace precum cele cu tulpini vii. Din acest motiv este necesar să vină în mai multe doze.
Vaccinul a fost dezvoltat în colaborare Institutul de Produse Biologice din Wuhan, respectiv Institutul de Produse Biologice din Beijing.
Acesta susține că cele două institute care se ocupă de realizarea vaccinului anti-Covid-19 vor putea produce circa 220 de milioane de doze pe an, un număr relativ limitat pentru populația Chinei.
Vaccinul va fi testat în Arabia Saudită, unde peste 15.000 de persoane s-au oferit voluntare. Explicația lui Jingzhen este că aici trăiesc împreună peste 200 de naționalități și astfel vor vedea dacă medicamentul va funcționa pe mai multe populații.
În prezent, singura țară din lume care a lansat un vaccin anto-coronavirus este Rusia, după doar două luni de studii clinice.
Citește și: Despre Covid. Întrebări și răspunsuri de la specialiști