China. Câinele, scos de pe lista de animalelor ce pot fi crescute pentru consum uman

China. Câinele, scos de pe lista de animalelor ce pot fi crescute pentru consum uman © Foto simbol Pixabay

Urmările Covid-19. Câinele a fost scos de pe lista animalelor ce pot fi crescute pentru consum uman, în China, se arată în draftul unui proiect publicat de Ministerul Agriculturii. 

China a exclus câinii de pe lista animalelor ce pot fi crescute pentru consum uman

The Guardian, citat de Mediafax, relatează că Ministerul Agriculturii din China a publicat draftul unui proiect prin care se interzice consumul de carne de câine. Astfel, patrupedul a fost scos de pe lista de animalelor ce pot fi crescute de chinezi pentru consum uman.

În proiectul publicat de Ministerul Agriculturii din China se arată că decizia vine datorită „progresului civilizaţiei umane”, preocupării pentru bunăstarea animalelor, dar și pentru prevenirea transmiterii bolii de la animale la oameni.

Pentru că la nivel internațional câinele nu reprezintă o sursă de hrană, Ministerul l-a denumit în document „prieten al omului”.

Primul oraș care a interzis consumul de carne de câine și pisică

Amintim că oraşul Shenzen a fost primul care a făcut un pas înainte și a interzis consumul de carne de câine şi pisică. Legea va intra în vigoare de la 1 mai 2020.

„Ca animale de companie, câinii şi pisicile au stabilit o legătură mult mai apropiată cu oamenii decât toate celelalte animale, iar interzicerea consumul de câini şi pisici şi alte animale de companie este o practică obişnuită în ţările dezvoltate şi în Hong Kong şi Taiwan”, au transmis autorităţile guvernamentale din Shenzhen.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro