China își închide granițele. Măsură luată pentru a preveni un nou val de infecție cu COVID-19

Măsură luată pentru a preveni un nou val de infecție cu COVID-19 © Arhiva

Noi decizii se iau în China de teama coronavirusului. Guvernul chinez a luat hotărârea de a închide toate granițele țării pentru a preveni un nou val de infecții cu virusul ucigaș.

Virusul ucigaș a luat naștere în China, în luna decembrie. De atunci oamenii trăiesc cu frica de a nu contacta coronavirusul și timp de două luni de zile au suportat carantina totală impusă de cei de la conducere.

Abia acum, la sfâșitul lunii martie, situația din China începe să se îndrepte. În contextul în care de câteva zile numărul cazurilor cu infecție de COVID-19 a scăzut drastic față de țările din Uniunea Europeană, care au pe zi ce trece mai multe cazuri și mai multe decese, autoritățile chineze au decis închiderea granițelor.

Guvernul chinez a decis închiderea tutoror granițelor până ce situația provocată de coronavirus la nivel mondial se va ameliora. Deși China încă se află pe primul loc în lume privind numărul de infectați cu coronavirus, tot ea este singura dintre țările afectate care a nu a avut timp de câteva zile nici o altă nouă persoană infectată.

Potrivit presei internaționale, în China granițele vor fi închise pentru toți cetățenii străini. Guvernul a luat această măsură pentru a-și proteja populația de un nou posibil val de infecții cu virusul ucigaș.

Această decizie vine după cei din conducerea țării au criticat dur modul în care celelalte state din lume, afacetate de virus, au tratat pandemia provocată de COVID-19. În mod special, China a atacat SUA pentru neglijența de care a dat dovadă în această perioadă critică. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro