China transmite cel mai înfiorător avertisment. Un al doilea val de infectare cu noul COVID-19 este inevitabil

China transmite cel mai înfiorător avertisment © Pixabay

Deși multe țări au început să relaxeze restricțiile impuse de teama coronavirusului, pandemia este departe de a se termina. Un al doilea val de infectări cu noul coronavirus este inevitabil. 

Zhong Nanshan, unul dintre cei mai mari epidemiologi din China, a lansat în spațiul public unul dintre cele mai înfiorătoare avertismente. Coronavirusul este gată să lovească populația lumii cu un al doilea val de infectări. 

”Pe de o parte, trebuie redeschis totul, gradual desigur. Pe de altă parte, trebuie să menţinem un control foarte strict, mai ales în privinţa răspândirii în comunitate, prin măsuri de auto-protecţie: purtarea măştilor, păstrarea distanţei şi izolarea neîntârziată a fiecărui caz nou”, a declarat Zhong Nanshan.

În cadrul aceluiași interviu, conform presei internaționale, specialistul a vorbit și despre originea noului coronavirus, dar și despre transmiterea virusului, despre care, Zhong crede că există probabilitatea ca ea să se facă de la persoană la persoană. 

”Cred că e foarte dificil de tras o concluzie în acest moment. Eu unul cred că o asemenea boală vine de la animale, dar sunt multe detalii de lămurit. E un indiciu foarte alarmant şi arată că virusul este extrem de contagios”, a mai declarat epidemiologul. 

Celebrul epidemiolog a ajuns în Wuhan, epicentrul focarului de coronavirus, imediat după izbucnirea pandemiei, fiind sigur, încă de pe atunci, că virusul a afectat un număr mare de persoane, într-un timp foarte scurt, lucru omis însă de autorități. 

”La început de tot, au păstrat tăcerea şi de atunci am crezut că numărul real de infectări este mai mare”, a mai dezvăluit Zhong. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro