Cine are prioritate la vaccinul anti-COVID! Experții germani: “Orice decizie să fie luată de cei care țin seringa”
Publicat pe 10.11.2020 la 00:07 Actualizat pe 10.11.2020 la 01:13
Cine ar trebui să fie primii beneficiari ai vaccinul anti-COVID? Autoritățile germane speră să obțină un vaccin împotriva noului coronavirus în următoarele câteva luni.
- Care este părerea experților germani
- Cine are prorietate la vaccinul împotriva Covid-19
Autoritățile germane speră să obțină un vaccin împotriva noului coronavirus în următoarele câteva luni. Potrivit unui comitet independent de experţi, vaccinul trebuie administrat mai întâi grupurilor cu risc ridicat, cum ar fi persoanele în vârstă și pacienții cu boli preexistente, potrivit DPA.
Reprezentanții Comitetului German de Etică au afirmat, luni, într-o declarație, că spitalele și lucrătorii din azil ar trebui să fie incluși în prima linie de vaccinare.
Documentul enumeră, de asemenea, angajații din alte domenii prioritare, cum ar fi cei care lucrează pentru autoritățile locale de sănătate, poliție, pompieri și profesori, a declarat preşedintele comitetului, Alena Buyx, într-o prezentare oficială a acestui plan de vaccinare, ce a avut loc la Berlin.
Este în continuare necesară obţinerea unor date concrete pentru stabilirea cu exactitate a priorităţilor, deşi Alena Buyx a spus că "pacienţii foarte vârstnici... sunt de departe grupul cu cel mai mare risc".
El a mai adăugat orice decizie finală ar trebui să fie luată de "cei care ţin seringa".
În Germania se află sediul unuia dintre competitorii principali care desfăşoară în această perioadă studii clinice. Pfizer și BioNTech vor deveni unii dintre primii producători de vaccinuri după semnarea acordurilor cu guvernele din întreaga lume pentru a furniza sute de mii de doze de vaccin. A treia fază a studiului clinic Pfizer a implicat 43.538 de participanți care au fost injectați.
Oficialii Pfizer sunt încrezători că, până la sfârșitul anului 2020, vor fi vaccinați împotriva coronavirusului cel puțin 25.000.000 de americani.
Citește și: Primul vaccin împotriva COVID-19 care are o eficiență de peste 90%! Când va fi folosit