Comuna unde oamenilor li s-a interzis să moară în weekend și de sărbători legale

Comuna unde oamenilor li s-a interzis să moară în weekend și de sărbători legale © Pexels

Pentru că nu doar România este țara tuturor posibilităților, o comună din Franța a devenit primul loc din lume (cel mai probabil) unde localnicilor li s-a interzis să moară în zilele de weekend și de sărbători. Decizia a fost luată de o primăriță, drept răspuns la o situația alarmantă cu care s-a tot confruntat: lipsa de personal medical.

Comuna Le Gresle din Franța a reușit să ajungă rapid în atenția întregii planete, cu o performanță deloc lăudabilă. Localnicilor li s-a interzis să moară în weekend și de sărbători, pentru că nu sunt medici.

„Le este interzis locuitorilor să moară acasă pe teritoriul comunei în zilele de sâmbătă, duminică şi în zilele de sărbătoare, pe o perioadă nedeterminată”, se arată în decizie, potrivit francetvinfo.fr. Dar de ce s-a ajuns la o astfel de decizie mai mult decât ciudată?

Potrivit cotidianului francez, primărița Isabelle Dugelet a ajuns la această hotărâre în semne de protest față de criza medicilor cu care se confruntă comuna. Totul a început, însă, pe 1 decembrie, atunci când a fost nevoie de două ore ca oamenii să găsească un medic capabil să confirme decesul unuia dintre localnici.

Dugelet a declarat: „Aceasta este o lipsă de respect față de defunct și față de familii.”

Drept urmare, a decis să emită decretul care a ajuns, cu bun motiv, să fie destul de controversat, în pofida clarelor bune intenții ale femeii. 

„Un deces recent survenit duminică după-amiază a adus dovada absurdităţii unui sistem, căruia primarul îi răspunde cu un ordin absurd”, a continuat primărița.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro