Coronavirus. Un cunoscut patinoar din Madrid va fi transformat în morgă! „Frigul este necesar pentru întreținerea cadavrelor”

Coronavirus. Un cunoscut patinoar din Madrid va fi transformat în morgă! „Frigul este necesar pentru întreținerea cadavrelor” © AFP

Gestul extrem la care au recurs autoritățile din Madrid! ”Palacio de Hielo”, unul dintre cele mai cunoscute pationare, va fi transformat în morgă!

”Palacio de Hielo”, în traducere, Palatul de Gheață, unul dintre cele mai cunoscute pationare din Madrid și-a oferit serviciile pentru a adăposti cadavrele celor uciși de Covid-19. Comunitatea din Madrid, prin Subdirecția Generală de Sănătate Publică, a dat deja valabilitatea transferului persoanelor decedate, potrivit unui purtător de cuvânt al Executivului Regional.

”Este o măsură temporară și extraordinară”

În decursul zilei de luni, instalația sportivă a primit deja primele sicrie transferate de la Unitatea de Urgență Militară. Aceasta va fi, de asemenea, însărcinată cu pază, până când vor avea loc înmormântările sau incinerările. În acest context, a fost pregătit un protocol de acțiune în consens cu Guvernul Regional, potrivit unor surse ale Armatei.

„Aceasta este o măsură temporară și extraordinară care vizează, în mod fundamental, reducerea durerii familiilor victimelor și a situației care se întâmplă în spitalele din Madrid”, susține surse ale Consiliului Local.

Potrivit raportului realizat de către Zona de Sănătate din Madrid, acesta prevede că depunerea sicrielor în Palatul de Gheață ar fi o metodă inedită, mai ales că „frigul necesar pentru întreținerea cadavrelor”. Corpurile vor fi amplasate pe "o suprafață tehnică din material polimeric cu grosimea de aproximativ 2-3 centimetri", care va fi instalată pe patinoar, pentru a evita contactul direct al corpului cu gheața.

Compania de servicii funerare a consolidat serviciul de crematoriu săptămâna trecută, cu mai mult personal, astfel încât cele patru cuptoare de cremare (două în cimitirul La Almudena și două în cimitirul Carabanchel) vor funcționa 24 de ore zi de zi. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro