Coronavirusul ar putea fi combătut cu un vaccin din plante de tutun

Coronavirusul ar putea fi combătut cu un vaccin din plante de tutun © Pixabay

Coronavirusul a ajuns să facă victime pe mai tot globul. Virusul uchigaș din China s-a răspândit cu rapiditate, afectând persoane de toate vârstele: de la copii, la bătrâni.

Autotitățile se luptă pentrua stopa răspândirea virusului, iar cadrele medicale depun eforturi uriașe pentru a-i salva pe cei care au contactat coronavirusul.

Până în acest moment nu s-a găsit nici un tratament pentru combaterea virusului Covid-19, însă o soluție împotriva acestui virus ar putea veni chiar din lumea plantelor de tutun.

Acum la nivel mondial se caută un vaccin care să stopeze răspândirea sau reinfectarea cu Covid-19, însă, specialiștii vorbesc despre costuri exprimate în miliarde pentru găsirea leacului. De asemenea, pentru un astfel de vaccin ar fi nevoie de cel puțin 12 luni. Timp în care noul coronavirus ar lua o mulțime de vieți.

Totuși, în acest caz ar exista o soluție ce vine din lumea plantelor de tutun. O mare companie biofarmaceutică este la un pas de a obține un vaccin pe bază de plante de tutun care să distrugă coronavirusul.

Specialiștii au reușit să producă particule asemănătoare cu Covid-19, urmând ca în perioada următoare să îi găsească și leacul. Aceștia preconizează că în vara anului 2020 ar putea începe testele clinice la oameni.

Totodată, în paralel cu obținerea unui vaccin împotriva coronavirusului, specialiștii lucrează și la dezvoltarea unor anticorpi pentru tratarea celor imfectați cu Covid-19.

Cei care lucrează la descoperirea vaccinului împotriva coronavirusului au identificat ca rezolvare a acestei situații o specie din familia plantelor de tutun. Nicotiana benthamiana ar fi planta din care specialiștii speră și muncesc la obținerea unui vaccin împotriva coronavirusului. ​


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro