Coronavirusul din China. 80 de oameni au murit și peste 3.000 sunt infestați

Coronavirusul din China. 80 de oameni au murit și peste 3.000 sunt infestați © Hepta

Numărul deceselor în urma infestării cu virusul periculos crește de la o zi la alta în China. Autoritățile au luat decizii drastice pentru a încerca să reducă răspândirea coronaviruslui.

Bilanțul a crescut astăzi la 80 de morți, conform unor informații transmise de guvernul de la Beijing, scrie CNN. În lume, în total, au fost infectate aproximativ 3000 de persoane. Specialiștii au avertizat că virusul a suferit mutații și se poate transmite mult mai ușor, chiar și prin intermediul unei strângeri de mână. Așadar, se lucrează deja la realizarea unui antivirus.

În regiunea Wuhan, de unde a început răspândirea viruslui periculos, a fost închis transportul în comun, iar medicii muncesc aproape non-stop pentru a consulta fiecare pacient, iar unul chiar a murit după ce a luat virusul. La Hong Kong, o clădire neocupată a fost desemnată pentru carantină, însă localnicii au recurs la un gest extrem și au incendiat-o, pentru că nu vor să aibă bolnavi prin preajma lor. 

Autoritățile de la noi au precizat că în România nu există cazuri confirmate de coronavirus.

În Statele Unite ale Americii, numărul pacienţilor infestaţi a crescut la cinci. Alte 100 de cazuri suspecte sunt, în prezent, testate și verificate de specialiști. La Vatican, Papa Francisc s-a rugat pentru sănătatea celor contaminaţi, iar numeroși oameni politici și-au arătat susținerea în lupta cu virusul periculos. 

În Europa sunt confirmate deocamdată doar cele trei cazuri din Franţa. Dar, în Austria, o însoţitoare de zbor venită din China este şi ea testată pentru virusul periculos. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro