Coronavirusul le dă bătăi de cap americanilor. Un bărbat s-a infectat, deşi nu a intrat în contact cu nicio persoană contaminată

Coronavirusul le dă bătăi de cap americanilor. Un bărbat s-a infectat, deşi nu a intrat în contact cu nicio persoană contaminată © Foto simbol arhivă

Coronavirus 2020. Autorităţile din Statele Unite ale Americii încearcă să înţeleagă cum un cetăţean s-a infectat cu virusul Covid-19, deşi nu a călătorit în zone afectate şi nici n-a intrat în contact cu o altă persoană contaminată.

Cazul unui locuitor din Solano County, California, confirmat cu coronavirus, a pus pe gânduri toată America! Pacientul s-a infectat cu noul coronavirus fără să fi călătorit într-o zonă afectată şi fără să fi intrat în contact cu vreo persoană contaminată. 

Centrul American pentru Controlul Bolilor a recunoscut că autorităţile medicale nu-şi explică cum a fost posibil, conform presei internaţionale. Se ia în calcul ipoteza transmiterii prin colectivitate. 

„Este posibil ca acest caz să fie unul de transmitere prin colectivitate a noului coronavirus Covid-19, ceea ce ar fi prima oară când o astfel de situaţie are loc în Statele Unite“, a subliniat CDC, într-un comunicat de presă. 

Pacientul în cauză se află internat într-un spital din Sacremento. 

Acesta a ajuns la unitatea sanitară pe 19 februarie, după ce a fost transferat de la un alt spital din California de Nord. Pacientul a fost testat duminică și miercuri, confirmat cu coronavirus. 

Până în acest moment, au fost înregistrate 60 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul Covid-19 în Statele Unite ale Americii. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro