Cum ar putea restaurantele să rămână deschise pe timp de iarnă, în plină pandemie. Soluția găsită de japonezi
Publicat pe 25.10.2020 la 21:52 Actualizat pe 25.10.2020 la 21:52
HoReCa este, cu siguranță, unul dintre cele mai afectate sectoare, pe timp de pandemie. Dacă vara a fost cum a mai fost, temperaturile scad, iar sezonul rece se apropie cu pași grăbiți. Este posibil ca patronii de restaurante să nu poată deschide, în interior, iar la terasă va fi imposibil de stat...sau nu! Iată soluția japonezilor, introdusă la Chicago.
- Masa la terasă pe timp de iarnă?
- Da, este posibil. Japonezii au venit cu soluția.
- Cum vor proceda restaurante din Statele Unite, pentru a nu-și pierde clienții.
Încă din luna august, autoritățile din Chicago, Statele Unite, și-au pus problema de cum ar putea funcționa pub-urile și restaurantele, pe timpul iernii. Dacă vara este plăcut să servim masa la terasă, iarna acest lucru este aproape imposibil. Din acest motiv, a fost lansat un concurs de soluții creative. Japonezii au venit cu răspunsul.
Mesele cu încălzire încorporată, soluția câștigătoare
Astfel de mese ar urma să fie introduse, la iarnă, în restaurantele din Chicago. Astfel, în ciuda temperaturilor scăzute, oamenii ar putea servi, în continuare, mâncarea și băutura la terasă.
Până acum, în toată țara, restaurantele s-au bazat pe mese în aer liber pentru a compensa pierderile cauzate de COVID-19, dar companiile se confruntă cu incertitudine pe măsură ce vremea se răcește.
Unul dintre câștigătorii concursului s-a inspirat dintr-un design japonez vechi: kotatsu, o masă specială, încălzită, scrie businessinsider.com
Designul a fost ales din peste 600 de participări, în cadrul concursului organizat de Chicago, în această toamnă, pentru a găsi o modalitate creativă pentru restaurante, de a continua să servească clienților masa în aer liber.
Politicile actuale COVID-19 plafonează capacitatea de luat masa în interior la 40%, iar unele restaurante au decis deja să închidă pentru iarnă.
Ellie Henderson, un designer în vârstă de 41 de ani, care a câștigat un premiu de 5.000 de dolari pentru prezentare, s-a inspirat din timpul ei petrecut ca profesor de engleză în Japonia.
A locuit în orașul îndepărtat Mabi timp de doi ani, unde s-a bazat pe „kotatsu” în apartamentul ei pentru căldură în timpul iernii.
În Statele Unite, deschiderea teraselor a fost soluția salvatoare pentru restaurante.
Primarul orașului New York, Bill de Blasio, a estimat că mesele în aer liber au salvat 100.000 de locuri de muncă. O companie de livrare din SUA, DoorDash, va acorda subvenţii de 500.000 de dolari pentru a sprijini supravieţuirea pe timp de iarnă a restaurantelor din Chicago.