Cum sunt ajutați medicii din America, după zeci de ore de luptă cu noul coronavirus: "Aici intervin ei, cățeii de terapie"

Cum sunt ajutați medicii din America, după zeci de ore de luptă cu noul coronavirus: "Aici intervin ei, cățeii de terapie" © pexels

În perioada în care toată planeta se luptă cu noul tip de coronavirus apărut, eroii mai puțin obișnuiți își fac apariția când e mai mare nevoie de ei. Câinii de terapie îi ajută enorm pe cei căzuți psihic în aceste vremuri grele.

Wynn este o cățelusă de un an, rasa labrador, care îi ajuă pe medicii americani să treacă mai ușor peste greutățile dintr-o zi de muncă.

Cățelușa nu este stăină de interacțiunea cu personalul medical, deoarece ea a fost dresată chiar de un medic de urgență, Susan Ryan, de la Rose Medical Center.

Tot Susan e protagonista unei imagini apărute în mediul online în care se află pe jos, alături de Wynn, după o tură epuizantă.

„Să vezi și să auzi lucrurile pe care le vedem noi, au impact mare asupra psihicului nostru. Aici intervin ei, cățeii de terapie. Ne acordăm câteva minute pentru a ne detașa de tot ce se întâmplă în jurul nostru, desigur, atunci când situația o perimte”, a declarat Ryan, pentru CNN.

Ba chiar ea descrie și momentul în care a fost surprinsă pe podea, cu labradorul alături.

„Tocmai am căzut pe podea și am spus: pot să stau doar un minut cu ea?”, a mărturisit Susan.

Wynn, viitor câine de asistență

În prezent, Wynn este antrenată pentru a deveni câine de asistență și terapie pentru un ONG care pune animalele la dispoziție persoanelor adulte, copiilor și veteranilor cu dizabilități.

Susan o îngrijește pe Wynn de când cățelușa avea opt săptămâni, ba chiar o aduce des la spitalul în care lucrează. Acum, labradorul stă într-o cameră special amenajată pentru recreerea personalului medical.

„Toți cei care vin în contact cu Wynn își spală bine mâinile înainte de a o atinge”, dă asigurări medicul Susan Ryan.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro