Studenții unei facultăți învață cum să se comporte după ce mor. Stau întinși în gropi cu orele

Studenții unei facultăți învață cum să se comporte după ce mor. Stau întinși în gropi cu orele © Universitatea Radboud

Un curs ciudat s-a „născut” la Unviersitatea Radboud, din orașul Nijmegen, Olanda. Studenții care învață aici pot învăța cum să se comporte odată ce mor. Printre lecțiile pe care le deprind se numără sentimele pe care le simți când ești lăsat în groapă, pentru a te motiva să te bucuri de fiecare secundă în viață.

Studenții universității învață cam to ce este de învățat despre moartea. Ideea a pornit de la un celebru dicton: „Memento Mori”, care practic se traduce drept „Amintește-ți că vei muri”. Ești o invitație la meditație, care îi cere celui în cauză să se gândească la cât de scurtă este viață și la clipele de care trebuie să se bucure.

Cum arată cursul din mormânt

Pentru ca experiența să fie cât mai autentică, sunt săpate gropi în pământ, în care studenții se așază pentru a învăța. Adâncă de doi metri, a fost săpată pe terenul universității, lângă un cimitir.

Ca să ajungi acolo, cobori pe niște scări, după care te întinzi pe un cearșaf pe care este scris slogaul „Rămâi ciudat”. Te pui cu capul pe o pernă tare, asemănătoare celor folosite la pompele funebre.

Studenții nu au voie cu telefoane sau cărți sau orice altă modalitate de a facilita trecerea timpului. Stau întinși și meditează, fără să se miște sau să facă orice altceva. Durata șederii variază de la caz la caz, cu unii studenți participând la experiment timp de 30 de minute, în timp ce alții petrec chiar și câteva ore în groapă.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro