Cutremur puternic! Seismul a înregistrat o magnitudine de 7,1! Unde s-a produs
Publicat pe 20.05.2023 la 11:03 Actualizat pe 20.05.2023 la 11:03
Cutremur puternic! Seismul a înregistrat o magnitudine de 7,1 pe scara Richter. Unde s-a produs, dar și ce anunț important au făcut autoritățile în urma celor întâmplate.
- Cutremur puternic, de 7,1
- Unde s-a produs seismul
În arhipelagul Noua Caledonie, situat la sud-est de Insulele Loialităţii, a avut loc un eveniment seismic deosebit de puternic. Potrivit informațiilor oficiale, un cutremur cu o magnitudine de 7,1 a zguduit zona. Autoritățile competente au confirmat că nu există niciun pericol de producere a unui tsunami.
Cutremur puternic, de 7,1
Institutul Geologic al Statelor Unite (USGS), o prestigioasă instituție de cercetare și monitorizare seismică, a anunțat că, după producerea cutremurului cu magnitudinea de 7,1, au fost înregistrate mai multe replici seismice în jurul regiunii respective.
Experții de la USGS au furnizat informații suplimentare, precizând că epicentrul cutremurului s-a situat la o adâncime aproximativă de 36 km sub suprafața terestră.
În urma evaluării situației, biroul de meteorologie a asigurat faptul că nu există nicio amenințare concretă de generare a unui tsunami pentru Australia continentală, insulele aflate în apropiere sau teritoriile australiene.
Astfel, populația din aceste regiuni poate fi liniștită, deoarece riscul unui tsunami cauzat de cutremurul produs în arhipelagul Noua Caledonie este exclus.
Seism de 7,7 în Pacific
Tot în largul Noii Caledonii s-a produs un cutremur de mare magnitudine, înregistrând 7,7 pe scara Richter. Această mișcare bruscă a scoarței terestre a generat o alertă de tsunami în regiunea Pacificului de Sud.
Experții de la prestigiosul Institut Seismologic din SUA au confirmat că acest eveniment s-a produs la o adâncime de aproximativ 38 de kilometri sub suprafața mării.
Această intensă activitate seismică a generat preocupări majore în regiunea Pacificului de Sud, deoarece exista riscul de producere a unui tsunami. Mișcarea bruscă a scoarței terestre, cu o magnitudine atât de mare, a creat o undă de șoc puternică, iar specialiștii și autoritățile au fost alertate în legătură cu posibila amenințare.
Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific (PTWC) a informat că s-au emis avertizări pentru diverse țări din zona respectivă, în special pentru Vanuatu, Fiji și Noua Caledonie. Acestea au fost ca măsură de precauție în urma cutremurului puternic.
Din fericire, nici cutremurul de astăzi, dar nici cel de ieri nu au dus la tragedii. Mișcarile seismice nu au provocat un tsunami, așa că viețile oamenilor nu au fost puse în pericol.