Cutremurul cu magnitudinea de 6,9 grade din Japonia, filmat în timp ce un avion era la sol. În imagini se vede cât de puternic se mișcau scaunele aparatului de zbor / VIDEO
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 13.01.2025 la 21:22
Actualizat pe 13.01.2025 la 21:22
În cursul zilei de azi, 13 ianuarie, un cutremur cu magnitudinea de 6,9 grade a lovit Japonia, provocând o alertă de tsunami pentru prefecturile Miyazaki și Kochi. Seismul a fost filmat în timp ce un avion era la sol. În imagini se vede cât de puternic se mișcau scaunele aparatului de zbor.
- Un cutremur cu magnitudinea de 6,9 grade a lovit Japonia luni, 13 ianuarie
- Seismul, filmat în timp ce un avion era la sol
- În imagini se vede cât de puternic se mișcau scaunele aparatului de zbor
Cutremurul cu magnitudinea de 6,9 a avut loc în largul coastelor Japoniei pe 13 ianuarie 2025, în Oceanul Pacific, în apropierea insulelor Nansei (parte a prefecturii Okinawa), iar epicentrul său a fost localizat la aproximativ 500 de kilometri sud de Japonia continentală.
Seismul a provocat zguduiri puternice în întreaga regiune și, în ciuda faptului că a fost relativ departe de zonele puternic populate, a provocat totuși efecte semnificative.
Cutremurul cu magnitudinea de 6,9 grade din Japonia, filmat în timp ce un avion era la sol
Imaginile filmate de utilizatorul X @tkyl0 arată cum scaunele aparatului de zbor aflat la sol pe Aeroportul Internațional Kagoshima se zguduie.
Alertă de tsunami în Japonia după cutremurul de 6.9 grade
Agenția Meteorologică Japoneză (JMA) a emis o alertă de tsunami după ce cutremurul a lovit prefectura Miyazaki de pe insula Kyushu. JMA estimează magnitudinea cutremurului la 6,9. Cutremurul a fost resimțit la ora locală 21.19 (12.19 în Lisabona).
„O alertă de tsunami a fost emisă la ora 21:29 pe 13. Tsunami-urile se vor produce în mod repetat. Vă rugăm să nu intrați în mare și să nu vă apropiați de coastă până când alerta nu este ridicată”, se arată într-o alertă a JMA.
Unii pasageri ai zborurilor comerciale care treceau prin regiune au simțit turbulențe și trepidații cauzate de undele seismice. Deși cutremurele sunt adesea resimțite la sol, activitatea seismică poate fi transmisă și prin atmosferă, putând provoca zgâlțâituri vizibile în aeronave.
Citește și: Cutremur cu magnitudinea de 7,1 în primele zile din 2025. Peste 50 de persoane și-au pierdut viața