Descoperire în plină pandemie! Un savant francez susţine că a găsit medicamentul care învinge coronavirusul. ”Sunt convins că la final toată lumea îl va folosi” 

Descoperire în plină pandemie! Un savant francez susţine că a găsit medicamentul care învinge coronavirusul. ”Sunt convins că la final toată lumea îl va folosi” © Facebook

În plină pandemie de coronavirus, cunoscutul savant francez Didier Raoult, susține că a găsit medicamentul care învinge COVID-19. Declaraţiile sale au stârnit isterie în mediul online!

Ne aflăm în plină epidemie de coronavirus! Presa, televiziunea, mass-media, totul este împânzit de vești proaste, deoarece bilanțul persoanelor infectate crește de la o zi la alta. De când au avut loc primele cazuri, mai mulți specialiști s-au luptat pentru a găsi remediul ideal în contextul răspândirii virusului ucigaș din China.

”Eu si echipa mea credem că am găsit un remediu”

Este și cazul cunoscutului savant francez Didier Raoult, care susține că a găsit medicamentul potrivit pentru a învinge COVID-19. Specialistul în boli infecţioase este convins că un anume antimalarian folosit de zeci de ani, poate combate coronavirusul.

Declaraţiile sale au stârnit isterie în mediul online și nu numai, iar Ministrul Sănătăţii din Franţa, Olivier Véran, a cerut ca studiul făcut de savantul Raoult să fie reprodus de către alte instituții, deoarece nu crede în veridicitatea cuvintelor lui. 

„Am cerut ca studiul profesorului Raoult să fie reprodus [...] în alte spitale, de către alte echipe independente. Nicio ţară din lume nu a acordat niciodată o autorizaţie de tratament pe baza unui studiu de acest fel. Chiar şi aşa, sub presiunea opiniei publice, dar mai ales a creşterii incidenţei cazurilor de Covid-19, guvernul a autorizat un studiu clinic de amploare pentru a testa efectul asupra coronavirusului.”, susține Ministrul Sănătății din Franța.

”Sunt convins că la final toată lumea va folosi acest tratament”

În urma acestor declarații, savantul francez s-a simțit mai mult decât jignit, afirmând că a demonstrat deja eficența medicamentului. De asemenea, Raoult susține că se bazează întotdeauna pe elemente bine verificate dinainte. 

„Cred că există oameni care trăiesc pe Lună şi care compară studiile terapeutice ale SIDA cu o boală infecţioasă emergentă. Eu, ca orice medic, odată ce s-a demonstrat că un tratament este eficient, consider imoral să nu-l administrez. Este atât de simplu. Înţelegeţi-mă bine: sunt un om de ştiinţă şi gândesc ca un om de ştiinţă bazându-ma pe elemente verificabile“, a declarat el.

Totodată, directorul Institutului Spitalului Universitar pentru Infecţii Mediteraneene este convins că întreaga populație îi va da dreptate și că toată lumea va folosi acest tratament. Totul ține de timp și de cât de repede se vor trezi oamenii la realitate.

”Eu si echipa mea credem că am găsit un remediu. Şi din punct de vedere al eticii medicale cred că nu am dreptul ca medic să nu folosesc singurul tratament care până acum s-a dovedit de succes. Sunt convins că la final toată lumea va folosi acest tratament. Este doar o chestiune de timp înainte ca oamenii să fie de acord să îşi înghită vorbele şi să spună: asta e ceea ce trebuia facut.”, afirmă Didier Raoult.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro