Descoperire îngrijorătoare făcută de cercetători! Ce au putut să găsească în spațiu i-a lăsat muți

Descoperire îngrijorătoare făcută de cercetători! Ce au putut să găsească în spațiu i-a lăsat muți © Pixabay

Astronomii au făcut o descoperire bulversantă în spațiu, care dă peste cap tot ceea ce știau despre univers. Mai exact, cercetătorii au găsit o gaură neagră atât de mare, încât contrazice toate teoriile lor privind evoluția stelelor.

Joi, cercetătorii au dezvăluit că au descoperit o gaură neagră uriașă în Calea Lactee, atât de mare încât nu mai știu ce să creadă despre evoluția stelelor. Denumită LB-1, corpul ceresc este de două ori mai mare decât experții credeau că este posibil.

Gaură neagră uriașă, găsită în Caleaa Lactee

Sunt circa 100 de milioane de găuri negre în galaxia noastră, însă LB-1 este specială. Situată la 15.000 de ani lumină de Pământ, are o masă de 70 de ori mai mare decât cea a Soarelui, lucru care ar fi trebuit să fie... imposibil!

„Găuri negre cu o astfel de masă nu ar trebui nici măcar să existe în galaxia noastră, potrivit majorității teoriilor actuale privind evoluția stelelor”, a explicat Liu Jifeng, profesor la Observatorul Astronomic Național din China, conform Hotnews.

Această descoperire se dovedește a fi deja o provocare pentru cercetători, care au acum misiunea de a stabili cum a putut să se formeze o astfel de gaură neagră.

„În general, găurile negre apar după exploziile de supernove, dar, potrivit teoriilor în vigoare, au o masă mai mică de 50 până la 60 de ori față de cea a soarelui”, a explicat și cercetătorul David Reitze, de la California Institute of Technology.

O echipă internațională, formată din oameni de știință chinezi, americani și europeni a contribuit la descoperirea lui LB-1.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro