Dezvăluirile cutremurătoare ale unui medic din Wuhan despre pacienții cu coronavirus: „Mulţi sunt tineri, avem şi copii printre bolnavi”

Dezvăluirile cutremurătoare ale unui medic din Wuhan despre pacienții cu coronavirus: „Mulţi sunt tineri, avem şi copii printre bolnavi” © Arhivă

Deși majoritatea cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 se înregistrează la grupa de vârstă curpinsă între 40-50 de ani, virusul ucigaș din China a afectat și mulți tineri, dar și copii. Iată ce spune un medic din Wuhan, principalul focar mondial de coronavirus.

Hu Ke este un medic din Wuhan care se ocupă cu tratarea pacienților infectați cu coronavirus. Acesta susține că nu doar persoanele adulte, ci și tinerii și copiii au fost afectați de COVID-19, potrivit Agerpres. Așadarm potrivit spuselor sale, virusul ucigaș din China nu ține cont de vârstă.

„Am analizat 70.000 de cazuri. Coronavirusul nu ţine cont de vârstă. Îi atacă pe toţi deopotrivă. Între pacienţi, mulţi sunt tineri şi majoritatea sunt de vârstă adultă. Avem şi copii printre bolnavi, dar sunt puţini. Persoanele în vârstă pot deveni rapid cazuri grave sau critice dacă sufereau deja dinainte de vreo boală, mai ales afecţiuni cardiace sau legate de tensiunea arterială. Sunt multe cazuri de decese în rândul vârstnicilor, dar există şi cazuri de tineri care au murit repede, în doar câteva zile'', a povestit  Hu.

În continuare, medicul a povestit despre cum se prezintă acum situația în Wuhan. Potrivit spuselor sale, oamenii nu mai sunt acum la fel de speriați ca la început.

''Oraşul se află în continuare sub control strict, dar oamenii s-au obişnuit să nu mai meargă la muncă şi cu restul aspectelor pe care le implică o astfel de situaţie. Există uneori probleme psihologice, nu doar în rândul oamenilor de rând, ci şi al medicilor, pacienţilor sau persoanelor aflate în carantină. Avem însă terapeuţi care ne ajută să ne relaxăm şi să ne îmbunătăţim starea de spirit'', a mai spus medicul.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro