Dispariția avionului MH370. Fostul premier din Australia: pilotul s-a sinucis și a prăbușit aeronava

Dispariția avionului MH370. Fostul premier din Australia: pilotul s-a sinucis și a prăbușit aeronava © Pexels

La aproape șase ani de la dispariția misterioasă a zborului MH370, fostul premier australian, Tony Abbott, a dezvăluit posibilitatea ca pilotul să se fi sinucis și să fi prăbușit avionul intenționat. Însă, cum este doar o ipoteză și nu poate fi confirmată, misteurl dispariției zborului Malaysia Airlines rămâne una dintre cele mai mari enigme ale aviaței.

Conform lui Tony Abbott, misterul zborului MH370 pare unul „limpede” și susține că este destul de sigur că aeronava a fost prăbușită de pilot.

„Din câte am înțeles – am înțeles destul de clar – de la cel mai înalt nivel din guvernul Maleziei este că foarte, foarte devreme în anchetă, ei au crezut că a fost un scenariu sinucidere-crimă”, a declarat fostul premier, conform news.com.au.

Teoria este una susținută de faptul că pilotul, Zaharie Ahmad Shad, suferea de depresie și trecea printr-o situația dificilă după ce soția îl părăsise. Mai mult, Abbott nu este singurul care să susțină acest scenariu. În 2019, un inginer povestea cum Shad cel mai probabil a depresurizat cabina, apoi a urcat la o altitudine mai ridicată pentru a grăbi procesul. Pasagerii, care aveau oxigen în măști doar pentru 15 minute, ar fi murit pe loc, în timp ce pilotul avea în cabină destul oxigen pentru a continua să zboare cu orele.

În 2014, zborul MH370, cu ruta Kuala Lumpur – Beijing, a dispărut misterios de pe radar fix înainte de a intra în jurisdicția unui alt turn the control. Aeronava s-ar fi abătut apoi de la traseu și ar fi continuat să zboare timp de câteva ore, înainte de a se prăbuși undeva în Oceanul Indian.

Au fost recuperate 30 de piese ale presupusei epave, care încă nu a fost găsită.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro