Două persoane au fost împușcate mortal la o nuntă. Atacatorii înarmați au intrat să oprească muzica
Publicat pe 01.11.2021 la 08:42 Actualizat pe 01.11.2021 la 08:42
Două persoane au murit la o nuntă din Afganistan, după ce atacatori înarmați au intrat să oprească muzica. Cei trei atacatori au spus că sunt reprezentanți ai talibanilor, însă noua putere nu a confirmat acest lucru. În urma atacului, două persoane au fost împușcate mortal, iar alte 10 au fost rănite grav.
- Două persoane au fost împușcate mortal la o nuntă din Afganistan
- Atacatorii înarmați au intrat să oprească muzica
Două persoane au fost împușcate mortal la o nuntă
Două persoane au fost împușcate mortal, după ce un grup înarmat, format din trei bărbați, a intrat să oprească muzica.
Cei trei bărbați înarmați, care s-au identificat drept talibani, au atacat o nuntă în estul Afganistanului pentru a opri muzica.
În urma atacului, două persoane au murit pe loc, iar alte 10 au fost grav rănite.
Un reprezentant al talibanilor a declarat că doi dintre cei trei atacatori au fost arestați, dar a negat că au acționat în numele mișcării islamiste.
Muzica a fost interzisă cânt talibanii au condus țara în 1996 până în 2001, iar noile autorități care sunt în prezent la conducere nu au emis încă un astfel de decret.
Un martor ocular a declarat că patru cupluri au fost căsătorite în cadrul unei nunți comune în districtul Surkh Rod din provincia Nangarhar vineri. Ei au primit permisiunea unui lider local taliban să cânte muzică înregistrată într-o zonă folosită doar de femei, dar noaptea târziu, bărbații înarmați au pătruns cu forța înăuntru și au încercat să spargă difuzoarele. Când oaspeții au protestat, bărbații înarmați au devenit agresivi, potrivit BBC.
Cazul este investigat
Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a declarat că acest caz este investigat.
Gruparea Stat Islamic, care se opune talibanilor, este activă și în Nangarhar și a fost acuzată de incidente similare în trecut.
Afganistanul a căzut în mâinile talibanilor în august, după ce Statele Unite ale Americii și-au retras ultimele trupe rămase.
În timpul guvernării sale anterioare, grupul a impus o interpretare extrem de strictă a legii islamice. Însă, în ultima vreme, a încercat să proiecteze o imagine mai moderată în încercarea de a obține recunoașterea internațională.