Drama unei românce arestate în Marea Britanie! Femeia este acuzată că și-a răpit propriul copil de la tatăl care nu l-a recunoscut: „Sut închisă cu pedofili și criminali de copii”
Publicat pe 07.06.2020 la 17:18 Actualizat pe 07.06.2020 la 17:18
O româncă de 35 de ani din Focșani este închisă de anul trecut într-o închisoare din Marea Britanie, pe motiv că și-ar fi răpit propriul copil. Acuzațiile grave vin chiar de la tatăl copilului, un cetățean englez, care nu și-a recunoscut fiul, decât după un test de paternitate.
![Drama unei românce arestate în Marea Britanie! Femeia este acuzată că și-a răpit propriul copil de la tatăl care nu l-a recunoscut: „Sut închisă cu pedofili și criminali de copii”](https://img.spynews.ro/?u=https%3A%2F%2Fspynews.ro%2Fuploads%2Fmodules%2Fnews%2F0%2F2020%2F6%2F7%2F229222%2Fromanca-arestata-marea-britaniejpg.jpg&w=1200)
Drama unei românce arestate în Marea Britanie! Femeia este acuzată că și-a răpit propriul copil de la tatăl care nu l-a recunoscut: „Sut închisă cu pedofili și criminali de copii”
estnews.ro
O româncă de 35 de ani din Focșani este închisă de anul trecut într-o închisoare din Marea Britanie, pe motiv că și-ar fi răpit propriul copil. Acuzațiile grave vin chiar de la tatăl copilului, un cetățean englez, care nu și-a recunoscut fiul, decât după un test de paternitate.
Bărbatul a depus plângere penală, atât în Marea Britania, cât și în România, pentru răpire internațională, deși acesta nu a dorit să își recunoască copilul, decât după ce femeia a acceptat să facă un test de paternitate.
Chiar și așa, cetățeanul englez a continuat demersurile legale pentru a lua copilul sub tutela sa, chiar dacă minorul crescuse până la acea vreme alături de mamă.
Tribunalul București a decis ca băiețelul de doar trei ani să fie trimis în Marea Britanie alături de tată, în ciuda faptului că minorul are cetățenie română. Recursul urma să aibă loc în luna decembrie 2019, însă femeia a fost arestată de autoritățile engleze în luna noiembrie, imediat ce ajunsese în Marea Britanie pentru urmarea unor cursuri de specializare.
”M-au băgat într-o celulă în care nu era decât o toaletă, o chiuvetă și un pat. Era gol în capul meu, nu puteam să cred că așa ceva se întâmplă. Nu poți aresta pe cineva fără să investighezi. Am zis că o să fie ceva temporar, că îmi vor da drumul după interogatoriu. Sunt tot felul de persoane închise, inclusiv persoane care suferă de boli mintale. În plus, m-au băgat în grupul ”level one child protection”, unde sunt de obicei băgați criminalii de copii și pedofilii. Este un tratament absolut degradant. Fiind mamă, cum se pot gândi că aș putea să-i fac vreodată rău copilului meu sau oricărui copil?”, a declarat românca, potrivit Libertatea.
Aceste lucruri nu sunt singurele tratamente degradante la care românca a fost supusă în Marea Britanie. Femeia spune că a fost audiată fără avocat din oficiu, însă acum este decisă să se apere singură, ba chiar își acuză fostul concubin de fals în declarații, asta după ce a studiat îndelung legea britanică.
”Dacă tatăl și mama nu au un domiciliu comun și nu sunt căsătoriți, copilul are domiciliul mamei. Iar dacă tatăl și mama sunt împreună, chiar și necăsătoriți, și locuiesc în aceeași casă, copilul are acel domiciliu. Fostul meu prieten a spus că el a locuit cu mine, a făcut fals în declarații, atât în Marea Britanie, cât și în România, la tribunal. De aceea, Marea Britanie și-a asumat jurisdicția în mod eronat. Și încerc să combat acest lucru din luna noiembrie încoace”, spune tânăra.
Aceasta continuă, și spune că ițele cazului său sunt mai încâcite decât par, fiind greu să se apere de una singură, însă acest lucru nu o oprește din a lupta cu legea pentru a-și recupera copilul.
”Când s-a întors copilul în Marea Britanie, a stat două săptămâni la două hoteluri diferite, până să îl dea tatălui. E încălcarea Convenției de la Haga, prin care se spune că minorul se întoarce la reședința obișnuită din Londra. Problema este că, de fapt, copilul nu a avut nicio reședință în Londra, a stat cu mine când lucram aici, în apartamentul închiriat, și în România”, explică femeia ițele încâlcite ale cazului ei”, a explicat mama de 35 de ani.
Românca închisă pentru răpire, bătută de iubit pe timpul sarcinii
Teroarea româncei nu se rezumă doar la perioada de după nașterea fiului său. Femeia mărtuisește că, în perioada în care lucra pe teritoriul englez, a fost agresată de iubitul său în timpul sarcinii. Chiar și așa, Serviciile Sociale din Marea Britanie nu i-au dat crezare, fiind nevoie de mai multe vizite ale autorităților în care femeia le-a spus prin ce calvar trece.
”M-a lovit în burtă când eram însărcinată. Le-am atras atenția asupra violențelor domestice și pur și simplu m-au ignorat. Mi s-au încălcat toate drepturile și mă tratează într-un mod extraordinar de discriminator pentru că sunt româncă și el e englez”, mai mărturisește femeia.
Și deși copilul are și cetățenie română și poară și numele mamei, aceasta nu l-a mai văzut timp de șapte luni, fiindu-i aduse doar câteva poze imprimate pe hârtie.
”Judecătoarea mi-a dat dreptul să-mi văd copilul, dar nu l-am văzut nici măcar o dată. Nu mi-a fost adus în vizită, am înțeles că e această perioadă de pandemie, dar nu am avut posibilitatea nici online. Am primit câteva poze imprimate pe o foaie A4, nu sunt nici măcar poze-poze. Nu știu care sunt experiențele copilului, cum se simte că stă cu cineva nou, cu care nu a stat niciodată. Sunt pur și simplu traumatizată”, a completat femeia de 35 de ani.
Nici măcar statul român nu o poate ajuta pe tânăra mămică arestată în Marea Britanie, iar ea este complet deznădăjduită, fiind conștientă că viața ei nu va mai fi la fel odată cu executarea pedepsei la care a fost supusă pe nedrept.
”Aș fi putut sta într-o casă în Londra așteptând procesul și pregătindu-mi apărarea. Nu sunt o persoană periculoasă, n-am avut nicio problemă cu legea niciodată. Sunt o persoană cu studii, lucram în IT, aveam o carieră. Eu, când o să ies de aici, nu voi mai avea cariera pe care o aveam, am rămas și fără serviciu”, spune femeia.
Astfel, tânăra este hotărâtă ca duă ce iese din închisoare să depună o plângere la CEDO împotriva României, dar și împotriva Marii Britanii.