Efectul neașteptat al coronavirusului! Berea și sucul ar putea rămâne fără acid
Publicat pe 20.04.2020 la 16:57 Actualizat pe 20.04.2020 la 16:58
Pandemia de COVID-19 a provocat deja foarte multe schimbări, iar multe lucruri pe care le consideram normale ar putea acum să fie istorie. Însă, un efect neașteptat al noului coronavirus are legătură, culmea, cu berea și cu sucul, care ar putea rămâne fără acid.
Pandemia de COVID-19 a provocat deja foarte multe schimbări, iar multe lucruri pe care le consideram normale ar putea acum să fie istorie. Însă, un efect neașteptat al noului coronavirus are legătură, culmea, cu berea și cu sucul, care ar putea rămâne fără acid.
Pentru mulți oameni, ideea de a bea bere fără acid sau de a se dezice de bulele din băutura lor carbogazoasă preferată este una cu adevărat ireală. Însă, ar putea deveni o realitate, avertizează analiștii. Cererea scăzută de benzină la pompe a lovit puternic în proviziile de dioxid de carbon, scrie FoxBusiness.
Cum ar putea rămâne berea fără acid
Noul coronavirus a produs o scădere semnificativă a mobilității oamenilor de pe toată planeta, aducând astfel o scădere de peste 30% a cererii de benzină la pompă. Acest lucru afectează și industria băuturilor carbogazoase, având în vedere că dioxidul de carbon folosit pentru acidularea acestora provenea din urma procesării etanolului din benzină.
Lipsa de cerere pentru etanolul a dus la o creștere a prețului pentru dioxidul de carbon, lucru care le-a pus capac multor producători de băuturi acidulate. Ultimele cifre arătau că 34 din 45 de întreprinderi americane care procesează etanolul și-au întrerupt sau redus producția, din cauza cererii scăzute.
Afectată de criza dioxidului de carbon este și industria cărnii, care folosește etanolul procesat pentru împachetarea, transportul și păstrarea produselor.