Epicentrul epidemiei de coronavirus, imagini apocaliptice! Cum arată Wuhan, oraşul din care a pornit nebunia

Epicentrul epidemiei de coronavirus, imagini apocaliptice! Cum arată Wuhan, oraşul din care a pornit nebunia © captura video

Epidemia provocată de coronavirus s-a extins şi în Europa, Wuhan ajungând un adevărat oraş-fantomă.

În cea mai gravă situaţie, după China, se află Italia, tot nordul ei aflându-se în carantină.

Ceea ce s-a uitat însă, este starea în care se află acum provincia Hubei, din China, locul în care a început "apocalipsa".

Străzile din Wuhan, desprinse dintr-un film de groază

Oraşul pare abandonat, foarte puţine persoane fiind pe străzi, înafara soldaţilor îmbrăcaţi în combinezoane şi înarmaţi.

În Wuhan s-au construit cele două spitale, menite să îi trateze pe bolnavi, însă totul a fost doar un exerciţiu de imagine al conducerii din Beijing, situaţia fiind scăpată de sub control de către autorităţile chineze.

Acum, persoanele infectate stau pe borduri în aşteptarea unor ajutoare, sau, cel mai grav, în aşteptarea morţii, pentru că statul nu mai are locuri libere de cazare a pacienţilor.

Wuhan, cel mai mare oraş sub carantină

La nivelul provinciei Hubei, cu o populaţie de 50 de milioane de locuitori, Wuhanul a fost cel mai mare oraş pus sub carantină, cu aproape 11 milioane de persoane.

Cifrele dezastrului

Epidemia care a izbucnit la finalul lunii decembrie şi care a isterizat o întreagă lume, a făcut până la momentul de faţă peste 80.000 de persoane. 3000 de oameni au murit în China, Italia fiind în pragul aceleiaşi situaţii, numărul morţilor crescând de la o zi la alta. În prezent s-au înregistrat 29 de decese în nordul peninsulei, zonă grav afectată de virusul mortal.

 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro