Europa, cel mai afectat continent. Coronavirusul a luat peste 15.000 de vieți

Coronavirusul a luat peste 15.000 de vieți © Arhiva

Coronavirusul a lovit întreaga lume, însă virusul ucigaș a făcut cele mai multe victime pe continentul Europei. Bilanțul terifiant a depășit 15.000 de morți.

Pandemia de COVID-19 a luat vieți de pe întreg globul, dar Europa a ajuns să fie cel mai afectat continent. Virusul ucigaș care a pornit din China, provincia Hubei, la finalul lunii decembrie, a luat până în acest moment peste 15.000 de vieți, conform presei internaționale.

De la începutul pandemiei și până în acest moment, oamenii din Europa își plâng în fiecare zi morții, iar coșmarul pe care îl trăim acum pare că nu se mai termină. Medicii și autoritățile din întreaga lume se luptă clipă de clipă pentru a stopa răspândirea virusului ucigaș, însă în statele din Europa, SUA, China, Iran și nu numai, bilanțul morților crește și pare că nu se mai oprește.

Până în acest moment, în total, în întreaga Europă s-au înregistrat 15.500 de decese cauzate de noua tulpină a coronavirusului. Din totalul deceselor cauzate de SARS-CoV-2, majoritatea s-au înregistrat în Italia, acolo unde au murit 8.165 de oameni. De asemenea, în Spania, s-au stins din viață 4.089 persoane, iar în Franța, 1331 de persoane au pierdut lupta împotriva coronavirusului.

Totodată, Europa ocupă primul loc și când vorbim despre rapiditatea răspândirii virusului COVID-19. 

La nivelul țării noastre, au fost înregistrate pnă acum 1.029 de persoane infectate cu COVID-19. Dintre acestea, 94 au fost declarate vindecate, fiind externate și trimise înapoi în sânul familiei. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro