Există posibilitatea decretării stării de urgență în Ungaria din cauza coronavirusului

Ar putea fi decretată starea de urgență în Ungaria din cauza coronavirusului © Arhiva

Coronavirusul a ajuns să facă victime și în Ungaria. Miercuri, Guvernul Viktor Orban a primit propunerea de a instituii la nivelul întregii țări stare de urgență.

Pentru limitarea răspândirii coronavirusului, reprezentanții Comisiei ungare de coordonare a măsurilor de reacție au propus Guvernului instituirea stării de urgență.

Vestea că a fost cerută instituierea stării de urgență din cauza coronavirusului a fost făcută publică de Gergely Gulyás, şeful Biroului primului-ministru. Aceasta a declarat, conform site-ului HungaryToday.it. că propunerea instituirii stării de urgență a venit la cererea Comisiei pentru coordonarea măsurilor de limitare a epidemiei.

Pe lângă această propunere, Gergely Gulyás a ținut să mai precizeze că Guvernul Viktor Orban ia în considerare și o posibilă interzicere temporară a accesului în Ungaria. Această propunere de interzicere temporară ar fi instituită pentru persoanele care nu au naționalitate ungară și doresc să intre în țară din Italia.

De asemenea, aceeași Comisie de coordonare a recomandat Guvernului și interzicerea temporară a evenimentelor ce vor avea loc în spații închise și la care vor participa peste 100 de persoane. Totul pentru a limita răspândirea virusului ucigaș din China.

Dacă starea de urgență va fi decretată, autoritățile din Ungaria le-ar putea cere oamenilor izolarea pe o perioadă nedeterminată în propriile case.

Până la acest moment, coronavirusul a fost contactat de 13 persoane din Ungaria.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro