O femeie a născut după trei luni de când fusese declarată în moarte cerebrală! După eveniment, a fost deconectată de la aparate

O femeie a născut după trei luni de când fusese declarată în moarte cerebrală! După eveniment, a fost deconectată de la aparate © Fotografie simbol: pixabay.com

Caz incredibil în Cehia! O femeie în vârstă de 27 de ani a născut la trei luni după ce fusese declarată în moarte cerebrală. Bebelușul a fost adus pe lume prin cezariană și este perfect sănătos.

Micuțul, de 2,1 kilograme, a fost recent externat din spital și locuiește cu tatăl său. Mama a fost deconectată de la aparate după operația de cezariană, scrie antena3.ro.

În săptămâna 16 a sarcinii, tânăra a suferit o hemoragie cerebrală. Soțul ei, polițist, a găsit-o inconștientă pe podea. Starea ei s-a agravat astfel că medicii au declarat-o în moarte cerebrală. După aproape trei luni, copilul a venit pe lume, însă pentru ea nu se mai putea face nimic.

Un alt caz de acest gen a șocat întreaga lume în urmă cu câteva luni. Catarina Sequiera, o sportivă, aflată în moarte cerebrală, a născut un băiețel perfect sănătos. Sportiva a intrat în moarte cerebrală după ce a avut o criză de astm și este internată în spital de săptămâni bune.

Medicii au așteptat ca sarcina să ajungă la 32 de săptămâni pentru a putea fi efectuată operația de cezariană. Băiețelul, care a primit numele de Salvador, s-a născut perfect sănătos. 

Și în 2017, o mamă din Brazilia, aflată în moarte cerebrală a fost ținută în viață 123 de zile şi a adus pe lume doi copii. Gemenii s-au născut sănătoși.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro