Caz uluitor! Ea este fetiţa care doarme continuu de opt luni. Cum este posibil

Caz uluitor! Ea este fetiţa care doarme continuu de opt luni. Cum este posibil © captură video

În a doua zi de Crăciun a anului 2018, o fetiţă care are acum doi ani a adormit în mod obişnuit. De atunci însă, ceva incredibil se întâmplă. Micuţa doar mai deschide ochii din când în când, dar nu dă semne clare că ar fi trează. Practic, copila doarme continuu de nu mai puţin de opt luni.

Ayaulym, acum în vârstă de doi ani, a adormit în a ziua de Crăciun, anul trecut, iar de atunci, doar mai deschide ochii pentru perioade scurte de timp și lăcrimează. 

Micuţa pare a fi în stare de comă, dar medicii sunt constrânși în ceea ce privește cauza afecțiunii sale, efectuând „toate testele posibile”.

Copila, originară din Karaganda, Kazahstan părea sănătoasă şi nimic nu anticipa ce avea să se întâmple. Fizic este în creştere, doar că, nu s-a trezit cum trebuie timp de opt luni.

Shynar, mama micuţei, o hrăneşte cu mâncare gătită, cu seringa, de trei ori pe zi. 

"Doar are nevoie de ajutor. În timp ce dormea, i-au crescut zece dinți. Medicii care o tratează cred că poate a suferit o infecție virală în pântece care i-a afectat celulele creierului", a declarat femeia, potrivit The Mirror.

Medicii au sfătuit-o pe femeie să ducă fetiţa într-un spital, dar ea refuză să facă acest lucru, crezând că fata ei se va trezi brusc.

„Nu pot renunța să cred, în timp ce ea mă privește așa”, a spus femeia îndurerată. „Și nu vreau ca medicii să creadă că fetiţa mea este lipsită de speranță.”, a mai adăugat mama lui Ayaulym.

Narcolepsia, "boala somnului"

Narcolepsia este o afecţiune a sistemului nervos care se manifestă prin cicluri neregulate de somn. Cel care suferă de această boală are o stare de somnolenţă care îl împiedică practic, să "funcţioneze" normal.

Deşi nu se cunosc cauzele exacte ale apariţiei acestei boli, potrivit oamenilor de ştiinţă, pot contribui factori de natură ereditară, cât şi o afecţiune a sistemului imunitar.  Însă, în cazul micuţei din Kazahstan, totul pare mult mai grav. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro