Fiul lui Osama bin Laden, ucis într-o operaţiune antiteroristă americană

Fiul lui Osama bin Laden, ucis într-o operaţiune antiteroristă americană © spynews.ro

Hamza bin Laden, fiul temutului terorist Osama bin Laden, a fost ucis într-o operaţiune de combatere a terorismului efectuată de autorităţile Statelor Unite ale Americii la graniţa dintre Afganistan şi Pakistan. Anunţul a fost făcut de Donald Trump.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a confirmat recent uciderea lui Hamza bin Laden, fiul lui Osama bin Laden, fostul lider al reţelei Al-Qaida. Donald Trump nu a precizat ziua exactă în care Hamza bin Laden a fost ucis în operaţiunea antiteroristă americană efectuată la graniţa dintre Afganistan şi Pakistan. 

Însă, în Statele Unite ale Americii, au apărut zvonuri referitoare la moartea lui Hamza bin Laden încă din luna august a acestui an. Donald Trump a precizat că, odată cu uciderea fiului lui Osama bin Laden, reţeaua Al-Qaida a rămas fără legătura simbolică cu temutul terorist. 

"Pierderea lui Hamza bin Laden nu doar că lipseşte reţeaua Al-Qaida de importante abilităţi de conducere şi de legătura simbolică spre tatăl acestuia, ci şi subminează activităţile operaţionale importante ale grupului terorist", a declarat Donald Trump

De asemenea, preşedintele american a precizat că Hamza bin Laden era responsabil de colaborările reţelei Al-Qaida cu alte grupuri teroriste şi de activităţile de plănuire a atacurilor.

"Hamza bin Laden era responsabil de activităţi de plănuire a atacurilor şi de colaborarea cu diverse grupuri teroriste", a mai adăugat Donald Trump, potrivit CNN.

Osama bin Laden a fost fondatorul organizației Al-Qaida, responsabilă de atacurile teroriste din Statele Unite, de pe 11 septembrie, 2001. Acesta a fost ucis în anul 2011, în Abbottabad, Pakistan, de către forțele americane. Anunţul uciderii fiului său vine la doar câteva zile de când s-au împlinit 18 ani de la cel mai terifiant atac terorist din istoria SUA.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro