Fostul şofer român al lui Donald Trump, ajuns la închisoare în America. Ce a făcut bărbatul ca să fie arestat

Fostul şofer român al lui Donald Trump, ajuns la închisoare în America. Ce a făcut bărbatul ca să fie arestat

Românul Zoltan Tamas nu s-a mai întors în Romania din iulie 2018, după ce a fost acuzat de fraudă în domeniul asigurărilor în România, astfel că a atras atenţia Autorităţii pentru Imigraţie şi Vămi din SUA (ICE).

Tamas a câştigat împreună cu familia lui loteria vizelor şi a câştigat drept de rezidenţă în SUA. El urma să fie expulzat în aprilie 2019, dar avocatul său, Mario Urizar, a obţinut o amânare.

În ciuda amânării obţinute, Zoltan Tamas a mai rămas în arestul ICE pentru 19 luni. Pe perioada detenţiei, bărbatul a lipsit de la aniversările copiilor săi, fiica lui fiind grav bolnavă. Ea s-a născut cu o malformaţie a inimii, iar medicii i-au mai dat puţin timp de trăit.

De ce este acuzat Zoltan Tamas

Tamas este ţinut în arest din cauza acuzaţiei de fraudă în domeniul asigurărilor, formulată în România. Când agenţii ICE au văzut acuzaţiile formulate pe numele bărbatului, l-au chemat la audieri şi l-au şi reţinut.

Avocatul lui Tamas a afirmat că un alt imigrant care nu manifesta pericol şi îşi susţinea familia ar fi fost eliberat înainte de mandatul lui Trump. 

"Detenţia sa este nejustificată. Durează mult prea mult", a spus avocatul.

Zoltan Tamas a cumpărat în 2011 o locuinţă de 60.000 de dolari în districtul Palm Beach. El a mai lucrat temporat şi ca paznic înarmat la Mar-a-Lago (Palm Beach) şi Trump National (Jupiter), ambele locuri fiind situate în statul Florida.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro