Uniunea Europeană își închide granițele pentru 30 de zile

Uniunea Europeană își închide granițele pentru 30 de zile © arhivă

Anunț de ultimă oră! Uniunea Europeană își închide granițele pentru 30 de zile. Decizia a fost comunicată în urmă cu câteva momente, într-o conferință de presă susțină de cancelarul german Angela Merkel.

Cancelarul german Angela Markel a susținut marți seară o conferință de presă în care a anunțat că granițele Uniunii Europene vor fi închise pentru cetățenii non-UE. 

Măsura se aplică imediat pentru toate statele membre și are valabilitate pentru o perioadă de 30 de zile. 

Consiliul European a aprobat marţi, în cadrul unui summit desfăşurat prin videoconferinţă, propunerea Comisiei Europene de închidere a frontierelor externe ale Uniunii Europene şi ale ţărilor noneuropene care fac parte din Spaţiul Schengen, a declarat Angela Merkel, conform cotidianului Le Figaro.

Astfel, statele membre ale Uniunii Europene „au decis în unanimitate impunerea unor interdicţii de acces, cu câteva excepţii minore”, pe o perioadă de 30 de zile.

În același timp, în România se anunțau ultimelor măsuri luate la nivel național. Activitatea de servire și consum a produselor alimentare și băuturilor în localurile publice a fost suspendată, zborurile dinspre și către Spania, de asemenea, pentru o perioadă de 14 zile. 

Totodată, la MAI a mai fost anunțată, marți seară, trecerea Poliției Locale în subordinea Poliției Naționale și medicii rezidenți, studenții la Medicină și cei din postliceale vor fi redistribuiți în spitale și la DSP. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro