Hackerii te pot urmări, în funcție de vedetele pe care le cauți! Lista celor de care este bine să te ferești
Publicat pe 06.10.2020 la 21:29 Actualizat pe 06.10.2020 la 21:29
În timpul carantinei, generată de pandemia de COVID-19, oamenii au petrecut foarte mult timp pe internet, în căutare de divertisment: filme, muzică și emisiuni TV, la care accesul este gratuit. Potrivit unui studiu legat de amenințările cibernetice asociate au fost identificate acele celebrități mai periculoase celebrități mai relevant ca niciodată.
- Vedete de care să te ferești!
- Hackerii te pot urmări dacă le cauți numele pe internet.
Cunoscutul producător de software antivirus McAfee a publicat lista anuală cu vedete de care cel mai bine ar fi să ne ferim, în căutările noastre pe internet.
Pentru a efectua studiul nostru „Cele mai periculoase Celebritati 2020”, McAfee a cercetat care celebrități ar genera cele mai „periculoase" rezultate. Acest lucru înseamnă cei ale căror rezultate de căutare aduc conținut cu potențial „rău intenționat” (exemplu: site-uri false) pentru ca hackerii să potă accesa „informațiile personale” ale fanilor.
Cunoscut pentru un celebru talk-show, câștigătoar al premiului BAFTA și o emisiune de radio BBC, Graham Norton, s-a aflat în fruntea listei „McAfee's Most Dangerous Celebrities.”
Top 10 celebrități „periculoase” în Marea Britanie
1.Graham Norton
2.Ricky Gervais
3.Tom Hardy
4.Ruth Jones
5.Mick Jagger
6.Margot Robbie
7.Idris Elba
8.Kate Moss
9.Bella Hadid
10.Mary Berry
Nume mult mai cunoscute, chiar și la noi în România, regăsim pe lista pentru Statele Unite. Actriţa Ana Kendrick e în vârful listei din care mai fac parte şi Taylor Swift sau Jimmy Kimmel.
Top 10 celebrități „periculoase” în Statele Unite
1.Ana Kendrick
2.Sean Combs
3.Blake Lively
4.Mariah Carrey
5.Justin Timberlake
6.Taylor Swift
7.Jimmy Kimmel
8.Julia Roberts
9.Kate McKinnon
10.Jason Derulo
Mulți utilizatori de internet nu realizează că simple căutări ale celebrităților lor preferate ar putea duce la conținut rău intenționat, deoarece infractorii cibernetici se folosesc adesea de căutările populare pentru a atrage fanii să acceseze pe linkuri periculoase.
Studiul din acest an subliniază faptul că utilizatorii au devenit din ce în ce mai ahtiați de conținut virtual, pe fondul pandemiei globale.
Compania care a realizat studiul ne sfătuiește următoarele:
- Securizați-vă de rezultatele căutării rău intenționate.
- Fiți atenți pe ce faceți click
- Abțineți-vă de la utilizarea site-urilor ilegale de streaming
- Protejați-vă siguranța online cu o soluție de securitate cibernetică.