Imagini emoționante la două zile de la cutremurul din Turcia. Un băiețel a primit apă cu dopul unei sticle, după ce a rămas prins sub ruine / VIDEO
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 08.02.2023 la 16:34
Actualizat pe 08.02.2023 la 16:45
Au trecut mai bine de 48 de ore de când a avut loc primul cutremur catastrofal care a făcut mii de victime în Turcia, însă operațiunile de salvare continuă și la această oră. De curând, primarul orașului Istanbul a făcut publice imagini emoționante. Un băiețel a primit apă cu dopul unei sticle, după ce a rămas prins sub dărâmături.
- Un băiețel a primit apă cu dopul unei sticle, după ce a rămas prins sub ruine, în Turcia
- Imaginile emoționante au fost făcute publice de de Ekrem Imamoglu, primarul orașului Istanbul
Presa internațională scrie că, potrivit celor mai recente cifre comunicate, bilanţul victimelor seismului care a lovit luni Turcia şi Siria se ridică la peste 11.200 de morţi. Președintele Recep Erdogan a anunțat că, În Turcia, numărul celor decedaţi a ajuns la 8.574 în timp ce, în Siria, până acum au fost consemnate 2.662 de decese şi 5.000 de persoane rănite.
Un băiețel a primit apă cu dopul unei sticle, după ce a rămas prins sub ruine
Primarul orașului Istanbul, Ekrem Imamoglu, a făcut publice pe Twitter imagini emoționante cu un băiețel care a primit apă cu dopul unei sticle, după ce a rămas prins sub dărâmături, în urma cutremurelor devastatoare care au avut loc în Turcia.
Deși prins sub dărâmături, atunci când salvatorii au ajuns la el și i-au dat puțină apă, băiețelul a avut puterea să zâmbească.
Potrivit ultimelor informații, bilanțul victimelor cutremurelor care au lovit Turcia și Siria a ajuns la 11.200 de morți.
Un cutremur de 7 grade ar putea avea loc și în România
Un seismolog al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, a declarat în cursul zilei de ieri că nu este exclus ca un cutremur de 7 grade să aibă loc și în România.
"Eu zic că este posibil să se întâmple. Nu s-a mai produs un cutremur de 7 grade din 1990, când au fost cele două cutremure. Inițial, unul a fost creditat cu 6,9 grade, iar americanii de la USGS îl creditează cu 7,1. Sunt 32 de ani, deci ar putea să se producă și la noi, mai ales că nu am sesizat ca din 2004 încoace să mai producă un cutremur de 6 grade, de exemplu", a spus Mihai Diaconescu, seismolog la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), potrivit antena3.ro.