Imagini sfâșietoare în Italia. Oamenii strigă în fața unei bănci că nu mai au bani de mâncare / VIDEO

Imagini sfâșietoare în Italia. Oamenii strigă în fața unei bănci că nu mai au bani de mâncare / VIDEO © Captură Video

Imagini sfâșietoare au fost surprinse într-un oraș din sudul Italiei. Criza coronavirusului a generat, pe lângă probleme de natură medicală, și numeroase probleme de natură economică. Lăsați fără locuri de muncă, mulți oameni trăiesc de la o zi la alta și se luptă să își poată cumpăra până și o pâine.

În Bari, oraș din sudul Italiei, un bărbat și o femeie au fost surprinși în timp ce își strigau disperarea în fața unei bănci. Imaginile au fost făcute publice de jurnaliștii de la Iene.Mediaset.it, iar acestea s-au propagat rapid în mediul online, mulți oameni regăsindu-se în situația dificilă a celor doi.

Potrivit ziarelor locale, scena a avut loc pe Via Roberto din Bari, în fața unei bănci, scrie Adevărul. Acolo, doi oameni și-au straigat durerea, după ce au rămas fără bani de mâncare.

Italia, lovită din plin de pandemie

Pandemia de COVID-19 face ravagii peste tot în lume, însă cel mai greu încercată, în aceste momente, este Italia. Carantina totală și prăbușirea mai multor economii a făcut ca milioane de oameni să fie nevoiți să își cheluitască echonomiile, ajungând în pragul sărăciei.

Guvernul italian a spus că va fi emis un decret de stat care prevede măsuri economice fără precedent, în urma căruia miliarde de euro vor fi alocate relansării economiei naționale. Decretul, însă, nu a fost încă adoptat, iar oameni ca cei doi din filmare sunt peste tot în lume.

„Nu mai avem bani! Veniţi acasă la noi! Nu mai avem bani!”, se poate auzi pe filmare.

„Noi unde **** trăim? Familia noastră nu mai are acasă nimic! Vă rog să veniţi să vedeţi. Statul a zis că e pentru toţi! Aştept aici până la 5.00. Să vedem! Eu vreau doar 50 de euro! Vreau să mănânc!”

Ieri, Italia a înregistrat un nou bilanț negru. În ultimele 24 de ore au murit aproape 1.000 de persoane, un record negativ pentru Peninsulă.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro