În Bergamo, bolnavii de coronavirus se tem să închidă ochii: „Se tem că adorm și nu se mai trezesc”

În Bergamo, bolnavii de coronavirus se tem să închidă ochii © Hepta

Continuă seria de dezvăluiri tulburătoare din spitalele din Italia, „inima” pandemiei de coronavirus în aceste săptămâni. Peninsula este locul unde COVID-19 face cele mai multe victime, iar situația, așa cum este descrisă de medici și de alți oameni din linia întâi, este una cu adevărat dezolantă și disperată.

În Spitalul Papa Giovanni XXIII, orașul Bergamo, sunt sute de pacienți infectați cu noul coronavirus. Nu este vorba doar de bătrâni, ci și de foarte mulți tineri, toți luptându-se cot la cot, zi și noapte, pentru fiecare respirație care le intră în plămâni. Medicul Massimiliano De Vecchi, citat de cotidianul La Republica, spune că pentru acești pacienți, lupta de supraviețuire se dă de pe azi pe mâine.

Dezvăluiri cutremurătoare din epicentrul coronavirusului

De Vecchi este un medic cu experiență, însă nu a mai văzut niciodată un așa scenariu. Holurile spitalului sunt pline cu tărgi cu trupurile neînsuflețite ale celor morți: fie din cauza coronavirusului, fie din alte cauze care n-au mai putut fi tratate, din cauza suprasolicitării sistemului medical.

Doctorul spune că sunt mulți care își țin ochii larg deschiși, pentru că le este teamă că, odată ce închid ochii, nu se vor mai trezi.

„Nu am mai văzut atât de multe persoane care mor fără să spună un cuvânt. Sunt bătrân. Când eram student, credeam că medicina are putere”, a declarat De Vecchi.

La ultimul bilanț, Italia a pierdut 812 oameni în fața coronavirusului, în ultimele 24 de ore. În total, au murit peste 11.000 de persoane, cele mai multe în nordul țării, acolo unde situația este cu adevărat critică.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro