ÎNTREBAREA ZILEI: În ce oraşe era, în trecut, ilegal să fii urât?

ÎNTREBAREA ZILEI: În ce oraşe era, în trecut, ilegal să fii urât? © Foto simbol Pixabay

Frumuseţea este mai mereu subiectivă. Însă, la sfârşitul secolului al XIX-lea, au apărut câteva legi ale urâţeniei. Nu, nu este o glumă! În plus, dacă încălcat legea, erai pus la plată.

În Statele Unite ale Americii, conducătorii au decis ca cei care aveau defecte fizice sau simptome ale unor boli, inclusiv invalizii, să nu apară pe străzi. De asemenea, cerşetorii şi oamenii străzii erau vizaţi. În caz contrar, erau nevoiţi să plătească o amendă de 1 dolar, echivalentul a 20 de dolari în zilele noastre. 

Această lege a fost dată de James Peevey, un consilier municipal din Chicago. Alte oraşe au urmat Chicago, precum Denver, Colorado, Nebraska şi Lincoln. Totul a fost dat uitării după ce, câţiva ani mai târziu, soldaţii au început să se întoarcă cu diferite dizabilităţi.

 „Îi este interzis accesul oricărei persoane bolnave, mutilate sau deformate în vreun anumit fel, care poate fi considerată dezgustătoare, pe străzi, pe autostrăzi, pe artere sau în locuri publice din oraș. Cei care încalcă legea vor fi amendați cu 1 USD”, era textul de lege. 

A.O.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro