În doar câteva ore, NASA va lansa racheta cu care va trimite oameni pe Lună. Zi istorică pentru întreaga omenire
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 29.08.2022 la 08:54
Actualizat pe 29.08.2022 la 08:54
Astăzi, 29 august 2022, este o zi istorică pentru omenire. În doar câteva ore, NASA va lansa racheta cu care va trimite oameni pe Lună. Nava spațială Orion va fi lansată cu ajutorul unei rachete de ultimă generație. Zi istorică pentru omenire.
- În doar câteva ore, NASA va lansa racheta cu care va trimite oameni pe Lună
- Zi istorică pentru întreaga populație
Prin programul Artemis, NASA va marca prima dată când Statele Unite au călătorit pe Lună în ultimii 50 de ani. Zborul va avea loc în doar câteva ore. Astăzi, pentru zborul de testare lunar, nu va fi în nimeni în interiorul capsulei echipajului. În locul oamenilor, vor sta trei manechine.
În doar câteva ore, NASA va lansa racheta cu care va trimite oameni pe Lună
Lansarea va avea loc la Centrul Spațial Kennedy al NASA, așa cum spuneam și anterior, în doar câteva ore. Orion va intra pe orbita Terrei, apoi va folosi sistemul de propulsie pentru a-și continua drumul către Lună.
Va accelera până la o viteză de 36 de mii de kilometri pe oră și va călători mii de km "în spatele" astrului nopții, mai departe decât a zburat vreodată o navă spațială construită pentru oameni. După ce va face un tur, se va folosi de gravitația satelitului nostru natural pentru a reporni spre casă.
Tot în timpul zborului de astăzi, în premieră, va fi testată și o nouă veste menită să îi protejeze pe astronauți de radiații, scrie antena3.ro. Misiunea care va începe în doar câteva ore, este doar prima misiune Artemis. Cea de-a doua va avea și oameni la bord iar în cea de-a treia, omul va ajunge din nou pe Lună. NASA a declarat că programul său, Artemis, va pune prima femeie și prima persoană de culoare.
24 de astronauți au zburat pe Lună în timpul Apollo. Daor 12 dintre ei au aterizat pe ea din 1969 până în 1972. Agenția spațială vrea o echipă mai diversă și un efort mai susținut în programul Artemis. Aceasta a fost numită după sora geamănă mitologică a lui Apollo.
Citește și Ce se aude într-o gaură neagră. NASA a reușit să capteze sunetele / VIDEO