Incendiu violent de vegetație în Siberia! Locuitorii au fost nevoiți să își părăsească locuințele: „Nu ne amintim să fi existat vreodată o situație atât de gravă precum acum”
Publicat pe 04.08.2021 la 08:49 Actualizat pe 04.08.2021 la 08:49
Infern în Siberia din cauza incendiilor de vegetație! Mii de oamenii au fost nevoiți să își părăsească locuințele doar pentru a scăpa cu viață din flăcările mistuitoare care distrug tot ce le stă în cale. Peste 150 de incendii de vegetație ard necontrolat, iar pompierii, avioanele și elicopterele se luptă neîncetat să stingă focul, însă fumul dens și gros le îngreunează semnificativ misiunea.
- Flăcări mistuitoare în Siberia!
- Peste 150 de zone ard necontrolat
Valurile toride de caniculă fac prăpăd în mai multe zone din Europa, însă Siberia este în prezent una intre țările grav afectate. Incendiile de vegetație izbucnite s-au întins mai repede decât se așteptau autoritățile, astfel munca pompierilor a devenit instant o luptă contracronometru.
Din nefericire, focul nu s-a oprit doar la o singură localitate din Siberia, astfel fiind afectate zeci de alte zone. Locuitorii și-au petrecut ultimele trei luni înconjurați de nori grei de smog, care au ajuns până deasupra Oceanului Pacific.
Incendii puternice de vegetație în Siberia
Regiunea în care iarna se înregistrează de regulă cele mai mici temperaturi, este acum pusă sub incendii de vegetație infernale care sunt de neoprit. Flăcările ard necontenit încă de la începutul lunii mai și au cuprins până acum 2 milioane de hectare din sălbăticia Iacuției, adică întreaga suprafață a unei țări precum Slovenia.
Flăcările mistuitoare s-au extins de la vegetație până la locuințele oamenilor aflați în zonă, astfel sute de locuitori au fost nevoiți să lase tot ceea ce au muncit până acum în urmă, doar pentru a ieși cu viață din această tragedie. Cu inimile distruse, aceștia și-au abandonat casele și s-au rugat ca pompierii să facă tot ce le stă în putință pentru a le salva.
Pe lângă cetățenii afectați, urșii bruni suferă și ei, fiind alungați din habitatul lor natural de flăcări, astfel au fost surprinși cerșind de mâncare de-a lungul drumurilor din Iacuția.
Fumul îngreunează misiunea pompierilor
Incendiul devastator pare a fi mai puternic ca oricând! Peste 2.000 de pompieri se luptă la foc continuu cu flăcările, care au izbucnit pentru prima dată pe 4 mai. Situația s-a înrăutățit considerabil în iunie, care a fost cea mai uscată lună din istoria Iacuției, potrivit măsurătorilor care au început la sfârșitul secolului al 19-lea. Fumul dens a pus stăpânire pe zeci de orașe, astfel până și avioanele pompierilor au rămas la sol din cauza vizibilității reduse.
Autorităţile sunt foarte îngrijorate de evoluția incendiilor care sunt de neclintit, astfel se gândesc la soluții care i-ar putea ajuta și salva de infernul care s-a năpustit asupra vegetației.