Incredibil! Cum a reușit Germania să aibă o rată de mortalitate atât de mică, în lipsa instituirii carantinei totale

Incredibil! Cum a reușit Germania să aibă o rată de mortalitate atât de mică, în lipsa instituirii carantinei totale © Arhivă

Situația cazurilor de coronavirus din Germania este mai puțin îngrijorătoare. Față de celelalte state din Europa, rata mortalității din această țară este mult mai mică. Iată cum a fost posibil!

Virusul ucigaș din China a făcut ravagii în toată Europa. Cele mai afectate state sunt Italia și Spania. În Italia, bilanțul morților din cauza COVID-19 ajunsese miercuri, pe data de 25 martie, la 7.503 de persoane decedate. Tragedia a fost posibilă chiar dacă țara este în carantină totală.

Lucrurile au degenerat rapid, astfel că țările europene au ajuns să fie acum epicentrul focarului de coronavirus. În timp ce alte state se luptă în permanență pentru a combate răspândirea coronavirusului, în Germania lucrurile stau din ce în ce mai bine.

Deși nu a daclarat carantină, Germania înregistrează o rată a mortalității mult mai mică față de alte state vecine. Cheia succesului sunt măsurile excepționale luate de autorități pentru impunerea distanțării sociale, cum ar fi interzicerea a adunărilor a mai mult de două persoane.

Potrivit unei teorii care a încercat să deslușească misterul ratei mortalității Germaniei, în această țară sunt foarte tineri, media fiind de 47 de ani. În ceea ce privește situația Italiei, acolo media de vârstă a bolnavilor de COVID-19 este mai mare, de 63 de ani.

Spre deosebire de alte state, în Germania măsurile au fost luate încă de la începutul răspândirii virusului. Așadar, în timp ce în Europa se înregistrau doar câțiva morți, oamenii s-au conformat imediat regulilor si le-au respectat întocmai, în special pe cele de distanțare socială: restaurantele și pub-urile din Berlin au fost închise.

Tot de la începutul pandemiei, Germania a trecut rapid la treabă și a reușit să facă un stoc de echipamente necesare: de teste, dar și de ventilatoare. Populația a fost testată, astfel că au fost depistate imediat cazurile asimptomatice. În continuare, acest stat continuă să efectueze teste, pentru ca riscul de îmbolnăvire să nu crească.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro