Inteligența artificială, un posibil instrument folosit pentru escrocherii. ChatGPT a depășit 100 de milioane de utilizatori în scurt timp
![Ilinca Lunca](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/ilinca-lunca-1696416463.jpg)
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 19.02.2023 la 13:54
Actualizat pe 19.02.2023 la 13:54
Inteligența artificială a devenit un adevărat trend în lume, însă experții sunt îngrijorați cu privire la dezvoltarea lui, deoarece ar putea să fie un posibil instrument pentru escrocherii. Aplicația ChatGPT face furori în lume și a depășit 100 de milioane de utilizatori într-un timp relativ scurt.
- Inteligența artificială ar putea să ajute la escrocherii
- Aplicația GPT este folosită de peste 100 de milioane de oameni din lume
Tehnologia se dezvoltă de la o zi la alta, iar acest lucru aduce atât efecte pozitive, cât și altele nocive pentru omenire. Însă, cele negative pot să afecteze mai mult decât ar fi crezut oamenii. Inteligența artificială a fost un concept despre care oamenii nu erau foarte interesați, însă acum a devenit un adevărat trend. Experții trag un semnal de alarmă.
Inteligența artificială ar putea să fie un instrument pentru escrocherii
Aplicația ChatGPT a ajuns la tot mai multă lume din noiembrie, 2022, când a fost lansată, și până în prezent. Oamenii au fost fascinați de opțiunile noi și unice pe care le au și pentru faptul că pot crea lucruri pe care le-au mai văzut, până acum, doar în filme.
Însă, experții nu sunt la fel de încântați de noul trend. Dacă teama oamenilor este ca robotul să nu înlocuiască interacțiunea umană, experții spun că s-ar putea ajunge la escrocherii sentimentale cu ajutorul acestui instrument, prin care să fie create profiluri false pentru a cuceri alți oameni, iar astfel să se ajungă la adevărate tragedii.
”Aceşti boţi bine pregătiţi pot fi compromişi cu uşurinţă şi utilizaţi pentru a colecta suficiente date personale, pentru a lansa alte escrocherii de succes sau chiar pentru a face solicitări directe de bani în încercarea de a obţine un profit uşor pentru creatorii lor. În acelaşi timp, profiluri false ca acestea pot fi folosite pentru a răspândi link-uri şi fişiere rău intenţionate.”, a declarat Andre Lameiras, specialist Eset, conform Observatornews.ro.
Aplicația a avut cea mai mare creștere
ChatGPT a ajuns la multă lume într-un timp foarte scurt, iar descărcările au explodat din luna noiembrie 2022, până în ianuarie 2023. În primele cinci zile de la lansare a adunat 1 milion de utilizatori, în prezent aplicația are 100 de milioane de persoane care o utilizează, ceea ce reprezintă o creștere uluitoare în acest interval de timp.
”După ce a fost lansat pe 30 noiembrie 2022 şi a uimit o lume întreagă, ChatGPT a devenit aplicaţia web cu cea mai rapidă creştere înregistrată vreodată, ajungând la un milion de utilizatori în primele cinci zile, ca mai apoi să atingă 100 de milioane de utilizatori activi lunar în ianuarie 2023. Astfel, chatbot-ul a captat imaginaţia publicului ca fiind ceva inedit şi diferit şi va rămâne prima mare tendinţă tehnologică relevată în cursul anului 2023.”, a mai spus expertul.
Citește și: Noua funcție de pe TikTok. Cum folosește platforma chinezească inteligența artificială