Israelul anunță ieșirea din valul patru al pandemiei cu COVID-19, prin vaccinarea cu doza a treia. Care este numărul persoanelor imunizate
Publicat pe 12.10.2021 la 22:43 Actualizat pe 12.10.2021 la 22:43
Israelul anunță ieșirea din valul patru al pandemiei cu virusul SARS-CoV-2, după ce în luna iulie a început imunizarea cu doza a treia. Autoritățile au vorbit despre succesul campaniei de vaccinare care are ca efect depășirea valului actual al pandemiei.
- Autoritățile din Israel au anunțat ieșirea din valul patru al pandemiei cu COVID-19
- Care este numărul persoanelor imunizate cu doza a treia
Israelul anunță ieșirea din valul patru al pandemiei cu COVID-19
Israelul a început vaccinarea cu doza a treia împotriva COVID-19, în luna iulie, iar acum oficialii vorbesc despre un succes al campaniei de imunizare care are ca efect depășirea valului patru al pandemiei de coronavirus, potrivit EFE.
Totuși, coordonatorul național pentru gestionarea răspândirii pandemiei, Salman Zarka, avertizează și spune că pericolul reprezentat de COVID-19 nu a trecut, iar oamenii ar trebui să fie în continuare precauți, pentru a fi prevenit un eventual val cinci al infectărilor.
Vaccinarea cu doza a treia a început în Israel înainte ca aceasta să fie aprobată de autoritățile specializate din UE sau SUA.
Inițial, Israelul a aprobat administrarea dozei a treia persoanelor cu vârste de peste 60 de ani, ulterior campania fiind extinsă progresiv la restul populației.
Care este numărul persoanelor imunizate
Până acum 3,7 milioane de persoane au primit a treia doză de vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2, dintr-o populație de aproximativ 9,3 milioane de locuitori.
Pe parcursul verii, în Israel au fost relaxate restricțiile, iar ulterior s-a stabilit că certificatul verde, folosit pentru accesul în anumite spații, poate fi emis doar pentru persoanele vaccinate cu toate cele trei doze, cele imunizate cu două doze în ultimele şase luni sau care au trecut prin boală în ultima jumătate de an.
În prezent, Israelul înregistrează 2.300 de noi cazuri zilnice, după ce la începutul lunii septembrie se ajunsese la un vârf de până la 11.000 de îmbolnăviri, în 24 de ore. În același timp, a scăzut și numărul pacienților spitalizați în stare gravă. 450 de persoane sunt internate acum la terapie intensivă, cu peste 200 mai puține față de situația de acum două săptămâni.