UPDATE: Italia, răpusă de coronavirus. S-a confirmat şi al 5-lea deces, alte 219 de persoane au fost infectate

Italia, răpusă de coronavirus © Arhiva

UPDATE: 

Virusul ucigaş din China nu se mai opreşte din a face victime în Italia. Noul bilanţ arată că s-a produs şi al 5-lea deces. De asemenea, şi numărul celor infectaţi au crescut. De la 153 de victime atât cât arătau statisticile la orele dimineţii, acum s-a ajuns la 219 persoane infectate. 

Potrivit La Repubblica, ultima persoană decedată este un bărbat în vârstă de 88 de ani, din Caselle Landi, regiunea Lombardia. 

Persoanele care au decedat până în acest moment aveau vârste cuprinse între 77 şi 84 de ani. 

UPDATE:

Luni dimineaţa a fost anunţat al patrulea deces cauzat de coronavirus, la Bergamo. Victima răpusă de coronavirus este un bărbat în vârstă de 84 de ani, care se afla deja internat la spitalul "Papa Giovanni XXIII", cu alte afecţiuni.

Ştire iniţială

Epidemia de coronovirus din Italia a luat amploare cu rapiditate. Numărul celor care au contactat virusul din China a crescut peste noapte ajungând la 153 de victime. De asemenea, din păcate, trei persoane au murit fiind răpuse de coronavirus.

Coronavirusul a făcut sute de victime în Italia, virusul răspândindu-se cu rapiditate. Şase regiuni au fost afectate de coronavirus, peste 150 de persoane fiind infectate, iar alte trei persoane au murit. De asemenea, 12 localităţi din Italia sunt izolate total de restul lunii, astfel 50.000 de persoane sunt în carantină.

Printre cei 50.000 de persoane izolate se află şi sute de români, Italia fiind ţara din Uniunea Europeană în care se află cei mai mulţi români.

Conform autorităţilor, virusul s-a răspândit cu rapiditate şi din cauza faptului că încă nu a fost identificat pacientul care a fost primul infectat cu coronavirus.

Dacă iniţial s-a crezut că un tânăr în vârstă de 38 de ani ar fi fost prima persoană din Italia care a contactat coronavirusul, ulterior s-a dovedit că nu era el. Acesta ar fi luat cina, în luna ianuarie, împreună cu un chinez, însă, s-a dovedit după analize că acesta era perfect sănătos.

În aceste condiţii, încă nu s-a aflat cine l-a îmbolnăvit pe bărbatul în vârstă de 38 de ani.

Coronavirusul i-a speriat pe italieni care au acţionat în consecinţă, aşa se face că pe mai multe străzi din regiunile infectate apar afiş care anunţă că nu mai există măşti şi dezinfectanţi. De asemenea, toate spitalele sunt în alertă.

Până în acest moment, Ministerul Afacerilor de Externe a anunţat că nici un român stabilit în Italia nu a contactat coronavirusul.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro