Kim Jong-un a închis un mare oraș din Coreea de Nord! Cetățenii cred că are legătură cu noul virus

Kim Jong-un a închis un mare oraș din Coreea de Nord! Cetățenii cred că are legătură cu noul virus © facebook

Dictatorul din Coreea de Nord a decis închiderea unui mare oraș al țării, însă nu a spus și motivul, localnicii fiind liberi la suporziții de orice fel, cel mai întâlnit gând fiind cel legat de noul coronavirus.

Orașul Rason are o populație de peste 200.000 de locuitori, fiind un punct economic foarte important al țării, apropiat granițelor cu Rusia și China.

Mulți comercianți și afaceriști călătoresc la Rason pentru a negocia cu partenerii și clienții străini. Acum aceștia sunt nemulțumiți de măsura închiderii orașului, spunând că activitatea lor a fost dată peste cap.

„Încă de la începutul lunii, autoritățile au blocat accesul cetățenilor în oraș, ceea ce a îngreunat viețile multora dintre noi. Pe lângă trenurile de pasageri și locuitorii care călătoresc pe jos sunt blocați”, a declarat, luni, un localnic pentru RFA.

De ce a fost închis un oraș întreg

Multe persoane din Rason, și nu numai, sunt de părere că această „carantinare” a orașului ar avea legătură cu pandemia de coronavirus. Totuși, autoritățile nord-coreene nu au dat nici o explicație oficială pentru această măsură adoptată.

Cu toate acestea, locuitorii mai pun problema vizitei unui om important și apropiat regimului instituit de familia lui Kim Jong-un.

Deși Coreea de Nord nu a raportat până acum nici un caz de infectare cu noul coronavirus. Totuși, această țară ar fi considerată una dintre cele mai afectate, potrivit mai multor zvonuri apărute în presă. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro