Homepage » Actualitate » Stiri internationale » LIVE TEXT. Armata rusă se pregătește pentru o operațiune ofensivă pe teritoriul regiunilor Donețk și Lugansk. Cele mai noi informații despre război

LIVE TEXT. Armata rusă se pregătește pentru o operațiune ofensivă pe teritoriul regiunilor Donețk și Lugansk. Cele mai noi informații despre război

Publicat pe 06.04.2022 la 17:06 Actualizat pe 06.04.2022 la 20:59

Războiul dintre Rusia și Ucraina continuă în a 42-a zi. Bombardamentele din Ucraina continuă în a 42-a zi de război. Volodimir Zelenski a mărturisit că peste 300 de civili ar fi fost uciși și torturați în Bucha. Iată care sunt cele mai noi informații despre război!

  • Războiul dintre Ucraina și Rusia continuă
  • Cele mai noi informații despre război

UPDATE 15:51 UE îi plătește lui Putin 1 miliard de euro pe zi pentru importurile de energie

„1 miliard de euro este ceea ce îi plătim lui Putin în fiecare zi pentru importurile de energie. De la începutul războiului i-am dat 35 de miliarde de euro. Comparați asta cu 1 miliard de euro pe care l-am dat Ucrainei pentru armament”, a spus Borrell.

UPDATE 15:05 În Bucha sunt atât de multe cadavre, că nu se poate stabili numărul exact de decese

Numărul civililor uciși în Bucha este în continuă creștere, polițiștii găsind tot mai multe cadavre pe străzi și în pădure. Șeful poliției spune că este greu de stabilit câte victime sunt în total, mai ales că încă nu s-a intrat în case.

"Nu există încă un număr total [de cadavre]. Lucrăm în fiecare zi. Trebuie să spun că sunt foarte mulți oameni. Mai ales în zona împădurită. Pe străzi. Și nu ne-am uitat încă la case și apartamente", a spus șeful poliției Andriy Nebitov.

UPDATE 14:26 Ursula von der Leyen: Acum trebuie să ne uităm la petrol

Uniunea Europeană va impune noi sancțiuni Rusiei cu privire la gaz și petrol.

"În acest moment critic al războiului, trebuie să creștem din nou presiunea asupra lui Putin. Acestea nu vor fi ultimele noastre sancțiuni. După cum am spus deja ieri, am interzis cărbunele, dar acum trebuie să ne uităm la petrol​", a spus von der Leyen în Parlamentul European, citată de CNN.

UPDATE 13:23: Ucrainenii au reuşit să doboare un elicopter de atac al Rusiei cu o rachetă antitanc

Militarii ucraineni au reuşit, recent, să distrugă un elicopter rusesc de atac Ka-52 „Aligator” cu ajutorul unei rachete antitanc. Racheta folosită este Stugna, un model de fabricaţie ucraineană, informează Ukrinform, care citează un comunicat al Forţelor Aeriene Ucrainene.

UPDATE 12:30: Pentru prima oară de la începutul războiului, India schimbă atitudinea și condamnă masacrul din Bucha

Ambasadorul Indiei la Națiunile Unite a condamnat uciderea civililor din Bucha, astfel că acest gest reprezintă o schimbare vizibilă în abordarea publică a oficialilor indieni cu privire la invadarea Ucrainei de către Rusia.

"Condamnăm fără echivoc aceste crime și sprijinim apelul pentru o anchetă deschisă. Situația din Ucraina nu a prezentat nicio îmbunătățire semnificativă de când Consiliul a discutat ultima oară această problemă. Situația doar s-a deteriorat, precum și consecințele umanitare", a spus Tirumurti. El nu a numit în mod direct Rusia ca fiind vinovată.

În declarațiile anterioare emise de guvernul său, India nu a condamnat agresiunea Rusiei. În schimb. prim-ministrul Narendra Modi a făcut apel la încetarea violenței.

UPDATE 11:15: Depozit de petrol din Dnipro, distrus de ruși

Un depozit de petrol din apropierea oraşului Dnipro, în estul Ucrainei, a fost bombardat şi distrus de armata rusă azi-noapte.

"Rușii au atacat pe cale aeriană şi au lovit un depozit de petrol şi o uzină de prelucrare. Depozitul este distrus, iar un incendiu puternic a cuprins uzina. Din fericire, nu sunt răniţi”, a declarat guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, Valentin Reznicenko, pe contul său Telegram.

UPDATE 10:32: Ungaria îl cheamă pe ambasadorul ucrainean la explicații legate de poziția sa în războiul din Ucraina

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, l-a chemat pe ambasadorul ucrainean la Budapesta, azi, pentru a da explicații pentru „afirmațiile ofensatoare” legate de poziția țării față de războiul din Ucraina.

„E momentul ca liderii ucraineni să înceteze cu insultele la adresa Ungariei și să accepte voința poporului ungar”, a spus Szijjarto într-un comunicat.

UPDATE 9:54: Criză de microcipuri în Rusia. Moscova apelează la firmele producătoare de semiconductori din China

Rusia se vede nevoită să apeleze la firmele producătoare de microcipuri din China, după ce mai multe sancţiunile occidentale au provocat o mare cerere de carduri bancare conectate la sistemul de plăţi Mir al Moscovei.

UPDATE 9:45: Boris Johnson s-a adresat rușilor cu un mesaj în limba rusă: „Căutați să vedeți ce atrocități se comit în numele vostru”

Prim-ministrul britanic, Boris Johnson, le-a transmis cetățenilor ruși să nu se lase păcăliți de propaganda lui Vladimir Putin. Johnson s-a adresat rușilor chiar în limba rusă, într-un mesaj publicat pe rețele sociale.

Printr-un mesaj video adresat cetățenilor ruși, Boris Johnson le-a transmis acestora „să caute să vadă ce crime se comit în numele lor”. Vorbind în limba rusă, Johnson a spus că „poporul rus merită să știe adevărul, merită să afle faptele”.

„Imaginile cu trupurile arse, aruncat în gropi comune sau lăsate pe drumuri de forțele ruse în retragere la Bucha și Irpin au fost atât de șocante, atât de revoltătoare încât nu e de mirare că guvernul vostru caută să le ascundă de voi”, a continuat premierul britanic în limba engleză.

UPDATE 9:25: Serviciile britanice de informații: Situația umanitară din Mariupol continuă să se înrăutățească

Luptele, atacurile aeriene și bombardamentele continuă și azi în orașul-port Mariupol, care încă de la începutul războiului a fost unul dintre principalele zone pentru ruși.

„Majoritatea celor 160.000 de locuitori ai orașului nu au lumină, linii de comunicare, medicamente, căldură sau apă potabilă. Trupele ruse au blocat ajutoarele umanitare, și este foarte probabil să pună presiune pentru a-i face pe ucraineni să se predea”, se arată în ultima actualizare a britanicilor.

UPDATE 8:44: Armata ucraineană anunță că trupele ruse se concentrează pe Donețk și Lugansk

Forțele armate ruse și-au concentrat atenția pe o operațiune „agresivă” care vizează preluarea controlului complet asupra regiunilor Donețk și Lugansk, așa cum a declarat Statul Major al Forțelor Armate ucrainene.

Mai mult decât atât, potrivit autorităților, au existat atacuri continue și în zonele de est ale țării, dar fără succes.

UPDATE 7:56: Sute de locuitori din Hostomel sunt dați dispăruți

Aproximativ 400 de locuitori din suburbia Hostomel a capitalei Kiev sunt daţi dispăruţi la 35 de zile de ocupaţie rusă, a declarat şeful administraţiei militare locale. În prezent nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu ei, astfel că Taras Dumenko a declarat că autorităţile inspectează în prezent subsolurile din zonă.

UPDATE 7:20: Un spital de copii din Nikolaev a fost bombardat de trupele ruse. Un proiectil a căzut fix lângă o ambulanță și a distrus-o.

Rușii continuă să distrugă tot ce le stă în cale, astfel că, recent, un spital de copii din Nikoalev a fist bombardat fătă milă. Atacul a fost surprins de camerele de supraveghere, iar imaginile au fost publicate de guvernatorul din Nikolaev, Vitali Kim.

Procurorul general al Ucrainei a spus că au fost folosite obuze cu fragmentare, interzise de normele internaționale, astfel că 12 oameni au fost uciși și 41 au fost răniți în bombardamente.

UPDATE 6:50: SUA vor anunța azi un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

Astăzi, SUA vor anunța noi sancțiuni împotriva Rusiei, în coordonare cu țările G7 și Uniunea Europeană, a spus un oficial al administrației Biden. Noul pachet de sancțiuni va interzice toate investițiile noi în Rusia, va crește sancțiunile pentru instituțiile financiare și întreprinderile de stat din Rusia și va sancționa noi oficiali ai guvernului rus și membrii familiilor acestora.

„Aceste măsuri vor degrada instrumentele cheie ale puterii de stat ruse, vor impune un prejudiciu economic acut și imediat Rusiei și vor trage la răspundere cleptocrația rusă care finanțează și sprijină războiul lui Putin. Aceste măsuri vor fi luate împreună cu aliații și partenerii noștri, demonstrând hotărârea și unitatea noastră în a impune Rusiei costuri fără precedent pentru războiul său împotriva Ucrainei”, a spus oficialul.

Citește și: LIVE TEXT. Un spital de copii din Nikolaev a fost bombardat de ruși, iar 400 de locuitori din Hostomel sunt dați dispăruți. Cele mai noi informații despre război

În articolul
LIVE TEXT. Armata rusă se pregătește pentru o operațiune ofensivă pe teritoriul regiunilor Donețk și Lugansk. Cele mai noi informații despre război
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Xtra Night Show. Care sunt zilele norocoase din luna mai pentru fiecare zodie. Gemenele Adina și Oana Timofte: „Vin anumite rezultate, se deschid uși”
Emisiuni TV • la 00:51
Xtra Night Show. Care sunt zilele norocoase din luna mai pentru fiecare zodie. Gemenele Adina și Oana Timofte: „Vin anumite rezultate, se deschid uși”
  • Care sunt zilele norocoase din luna mai pentru fiecare zodie
  • Previziunile lunii mai, cu Adina și Oana Timofte
Chefi la cuțite, 24 aprilie 2024. Ce concurent părăsește competiția. Richard Abou Zaki a avut o reacție neașteptată: „Nu accept chestia asta” / VIDEO
Emisiuni TV • la 00:44
Chefi la cuțite, 24 aprilie 2024. Ce concurent părăsește competiția. Richard Abou Zaki a avut o reacție neașteptată: „Nu accept chestia asta” / VIDEO
  • Ce concurent părăsește competiția
  • Richard Abou Zaki a avut o reacție neașteptată
Chefi la cuțite, 24 aprilie 2024. Ce echipă a câștigat al treilea battle. Cine s-a calificat la duel: „Sunt foarte dezamăgit” / VIDEO
Emisiuni TV • la 00:23
Chefi la cuțite, 24 aprilie 2024. Ce echipă a câștigat al treilea battle. Cine s-a calificat la duel: „Sunt foarte dezamăgit” / VIDEO
  • Ce echipă a câștigat al treilea battle
  • Cine s-a calificat la due
Fosta iubită a lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Olt, a fost la mormântul lui. Ce mesaj a scris Narcisa pe coroană / FOTO
Stiri interne • la 00:13
Fosta iubită a lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Olt, a fost la mormântul lui. Ce mesaj a scris Narcisa pe coroană / FOTO
  • Fosta iubită a lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Olt, a fost la mormântul lui
  • Ce mesaj a scris Narcisa pe coroană
Tzancă Uraganu și Alina Marymar, într-o situație disperată, din cauza problemelor de sănătate din familia lor: „Fără să știm...”. Cei doi speră într-o minune / FOTO
Showbiz intern • ieri la 23:41
Tzancă Uraganu și Alina Marymar, într-o situație disperată, din cauza problemelor de sănătate din familia lor: „Fără să știm...”. Cei doi speră într-o minune / FOTO
  • Tzancă Uraganu și Alina Marymar, într-o situație disperată, din cauza problemelor de sănătate din familia lor
  • Cei doi speră într-o minune
Chefi la cuțite, 24 aprilie 2024. Alexandru Sautner, scos din sărite de Mario Mădălin Dumitru. Ce a făcut concurentul care a primit cuțitul de aur: „Nu înțelege că trebuie...” / VIDEO
Emisiuni TV • ieri la 23:40
Chefi la cuțite, 24 aprilie 2024. Alexandru Sautner, scos din sărite de Mario Mădălin Dumitru. Ce a făcut concurentul care a primit cuțitul de aur: „Nu înțelege că trebuie...” / VIDEO
  • Alexandru Sautner, scos din sărite de Mario Mădălin Dumitru
  • Ce a făcut concurentul care a primit cuțitul de aur
Vezi toate știrile noi
Recomandări
Judecătoarea din cazul Vlad Pascu, mută în faţa jurnaliştilor. A stat un minut încremenită, fără să răspundă la vreo întrebare
recomandare pe observatornews.ro
Judecătoarea din cazul Vlad Pascu, mută în faţa jurnaliştilor. A stat un minut încremenită, fără să răspundă la vreo întrebare
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile „Zeiței de la Montreal”
recomandare pe as.ro
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile „Zeiței de la Montreal”
Viaţa bate filumul! Cu cine şi-a refăcut viaţa văduva lui Sergiu Nicolaescu. Este un apropiat al marelui actor şi regizor!
Romania TV
Viaţa bate filumul! Cu cine şi-a refăcut viaţa văduva lui Sergiu Nicolaescu. Este un apropiat al marelui actor şi regizor!
Pune o linguriţă cu zahăr în maşina de spălat. Trucul genial pe care ar trebui să-l ştie toate gospodinele!
Romania TV
Pune o linguriţă cu zahăr în maşina de spălat. Trucul genial pe care ar trebui să-l ştie toate gospodinele!
Veste bună pentru turismul românesc: Noua autostradă pe care se va putea ajunge mai ușor pe litoral
recomandare pe antena3.ro
Veste bună pentru turismul românesc: Noua autostradă pe care se va putea ajunge mai ușor pe litoral
Horoscop 25 aprilie 2024. Taurii ar putea găsi soluția la o problemă. Balanțele simt nevoia de echilibru
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 25 aprilie 2024. Taurii ar putea găsi soluția la o problemă. Balanțele simt nevoia de echilibru
Aparatele care pot fi reparate chiar dacă au ieşit din garanţie. Regula, adoptată de Parlamentul European
recomandare pe antena3.ro
Aparatele care pot fi reparate chiar dacă au ieşit din garanţie. Regula, adoptată de Parlamentul European
Cu ce stropesc bunicii de la ţară florile din curte. Varianta naturală care ţine dăunătorii la distanţă
recomandare pe playtech.ro
Cu ce stropesc bunicii de la ţară florile din curte. Varianta naturală care ţine dăunătorii la distanţă
Iluzie optică. Unde se ascunde leopardul? Ai 5 secunde la dispoziţie să îl vezi!
recomandare pe playtech.ro
Iluzie optică. Unde se ascunde leopardul? Ai 5 secunde la dispoziţie să îl vezi!
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
recomandare pe redactia.ro
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
recomandare pe redactia.ro
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
recomandare pe Ciao.ro
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
recomandare pe bzi.ro
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
Ce se întâmplă cu Visarion Alexa: Soția acestuia l-a dat de gol
recomandare pe bzi.ro
Ce se întâmplă cu Visarion Alexa: Soția acestuia l-a dat de gol
Anunțul momentului pentru 5 milioane de pensionari! Ce se întâmplă cu pensiile de Paște
recomandare pe dailybusiness.ro
Anunțul momentului pentru 5 milioane de pensionari! Ce se întâmplă cu pensiile de Paște
Hidroelectrica, anunț de ultim moment pentru toți clienții! Se întâmplă de azi!
recomandare pe dailybusiness.ro
Hidroelectrica, anunț de ultim moment pentru toți clienții! Se întâmplă de azi!
Horoscop mai 2024. Este o lună a eliberării, aducând dorință de explorare și șanse mari de creștere personală
recomandare pe Jurnalul.ro
Horoscop mai 2024. Este o lună a eliberării, aducând dorință de explorare și șanse mari de creștere personală
Fostul model celebru care a ajuns să se îmbrace din gunoaie! Imaginile recente când probează ținute din tomberoane sunt frapante
recomandare pe a1.ro
Fostul model celebru care a ajuns să se îmbrace din gunoaie! Imaginile recente când probează ținute din tomberoane sunt frapante
Close